Fenerbahçe ve Galatasaray sosyal medyada ilk 10'da

Sosyal paylaşım sitelerindeki en popüler futbol kulüpleri sıralamalarında, Fenerbahçe ve Galatasaray da yer aldı

Fenerbahçe ve Galatasaray sosyal medyada ilk 10'da
Fenerbahçe ve Galatasaray sosyal medyada ilk 10'da
GİRİŞ 09.12.2014 17:30 GÜNCELLEME 09.12.2014 17:30

Fenerbahçe ve Galatasaray, sosyal medyada en fazla takipçisi olan kulüpler arasında ilk 10'da yer aldı.

İngiltere basınında yer alan haberde, önde gelen sosyal paylaşım siteleri Twitter, Facebook, Instagram ve YouTube'taki takipçi ve beğeni sayıları göz önüne alınarak dünyanın en popüler futbol kulüpleri belirlendi.

İspanyol kulüpleri Real Madrid ve Barcelona, tüm mecralarda ilk 2 sırayı elde etti. Türkiye'den Galatasaray ve Fenerbahçe, Twitter ve Instagram takipçileri sayısında ilk 10'da kendisine yer buldu.

Galatasaray 4,5 milyon kişi ile Twitter'da en fazla takipçiye sahip 5'inci kulüp olarak dikkati çekti. Fenerbahçe ise 3,7 milyon takipçiyle Twitter bazında 7'nci sırayı elde etti. Sarı-kırmızılılar ayrıca, 650 bin kişiyle Instagram'da en fazla takipçiye sahip 10. kulüp oldu.

Real Madrid, Twitter'da 13,8 milyon, Instagram'da 4,9 milyon, YouTube'ta 1,6 milyon takipçi, Barcelona ise Facebook'ta 79,1 milyon beğeniyle zirveye yerleşti.

Barcelona, Real Madrid, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın yanı sıra sosyal medyadaki takipçi ve beğeni sayılarında ilk 10'da bulunan kulüpler arasında İngiltere'den Arsenal, Chelsea, Manchester United, Manchester City, Liverpool, Fransa'dan Paris Saint-Germain, İtalya'dan Milan, Juventus, Almanya'dan Bayern Münih ile Brezilya'dan Santos ve Corinthians yer aldı.

KAYNAK: AA