Kosova, IOC'ye "tam üye" oldu

Kosova, 2015 yılında Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenecek Avrupa Oyunları'na katılabilecek

Kosova, IOC'ye "tam üye" oldu
Kosova, IOC'ye "tam üye" oldu
GİRİŞ 09.12.2014 14:44 GÜNCELLEME 09.12.2014 14:44

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC), Monaco'daki toplantıda, Kosova'yı "tam üye" kabul etti.

Monaco'nun Monte Carlo kentinde düzenlenen 127. IOC Toplantısı'nın ikinci ve son gününde, Sırbistan'dan 2008 yılında ayrılarak tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Kosova'ya tam üye statüsü verildi. IOC'nin bu kararı üzerine, Kosova'nın 2016 Rio Yaz Olimpiyatları'na katılmasının önü açıldı. Kosovalı sporcular vize almaları halinde olimpiyatlarda yarışabilecek.

Kosova Olimpiyat Komitesi Başkanı Besim Hasani, burada yaptığı konuşmada, "Bugün Kosovalı sporcular için büyük ve tarihi bir gün" dedi.

IOC'nin kararının ardından sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki hesabı üzerinden açıklamada bulunan Kosova Başbakanı Haşim Taçi ise 2016 Rio Yaz Olimpiyatları'nda Kosova'nın bayrağını dünya şampiyonu judocu Maljinda Keljmendi'nin taşıyacağını duyurdu.

IOC, ekim ayında Kosova'nın tam üyeliğe kabul edileceğini açıklamış, bu karar üzerine Sırbistan Olimpiyat Komitesi bir açıklama yayımlayarak tepki göstermişti.

IOC'nin 205'inci üyesi olan Kosova, 2015 yılında Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenecek Avrupa Oyunları'nda da yer alabilecek.

IOC daha önce Kosova'nın geçici tanınmasına karar vermişti.

Toplantıda ayrıca, 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları'nın evsahibinin açıklanacağı 130. IOC Toplantısı'nın, Peru'nun başkenti Lima'da yapılmasına karar verildi.

KAYNAK: AA