Cizrespor'dan Gençlerbirliği'ne "hoşgeldiniz" ziyareti

Cizrespor Kulübü yönetimi, Gençlerbirliği kafilesini kamp yaptığı otelde ziyaret etti

Cizrespor'dan Gençlerbirliği'ne "hoşgeldiniz" ziyareti
Cizrespor'dan Gençlerbirliği'ne "hoşgeldiniz" ziyareti
GİRİŞ 08.12.2014 23:17 GÜNCELLEME 08.12.2014 23:17

Bölgesel Amatör Ligi (BAL) ekiplerinden Cizrespor'un Kulüp Başkanı Salih Sefinç, Ziraat Türkiye Kupası'nda yarın karşılaşacakları Gençlerbirliği'ni kamp yaptıkları otelde ziyaret etti.

Sefinç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarın kupada karşılaşacakları kırmızı karalı ekibe "hoşgeldiniz" demek için geldiklerini söyledi.

Cizre'deki güzellikleri insanlara tanıtmak istediklerini belirten Sefinç, "Bu coğrafyada Türk ile Kürt’ün arasını bozacak, milliyetçiliği ön plana koyarak futbolu alet etmek çok yanlış olur. Futboldaki amacımız, ahlak kurallarını ön planda tutmaktır. Buradaki güzellikleri insanlara sunmak istiyoruz" diye konuştu.

Göztepe ile kupada oynadıkları maçın ardından yapılan değerlendirmelere katılmadığını ifade eden Sefinç, şunları kaydetti:

"Göztepe futbolcularına en ufak bir zarar gelmemiştir. Herhangi birinin şahsiyetine zarar gelmemiştir. Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde olan kaide ve kurallar burada da uygulanmıştır. İstiklal Marşı konusuyla üstümüze gelmeye çalıştılar. İstiklal Marşı okunurken ben, yönetim ve kaymakam hepimiz ayaktaydık. Provokatörlük yapan çıkmış olabilir. 20 bin insanın içinde 100 kişinin yaptığını 20 bin kişiye mal etmek doğru olmaz. İzmir gibi yerden Cizre'yi tüm Türkiye’ye bu şekilde göstermek son derece yanlış bir durumdur."

Sporun ahlakını ve güzelliğini ön planda tutan bir insan olduğunu ve böyle düşündüğü için başkanlık görevini yürüttüğünü dile getiren Sefinç, "Gençlerimize örnek olmak için uğraş veriyorum. Bu işin böyle olmasını istemeyen kişiler tarafından bazı olaylar çıkarılmış olabilir. Biz, amacımızdan vazgeçmeyeceğiz ama bazı sıkıntılar maalesef oluyor" değerlendirmesinde bulundu.

Sezon başında amatör ligde şampiyon olarak 3. Lig'e çıkacak bir kadro kurduklarını anlatan Sefinç, sözlerini şöyle tamamladı:

"Oluşturduğumuz takım meyvesini verdi, gayet memnunuz. İkinci memnuniyetimiz de Türkiye Kupası’nda gruplara kalmak oldu. Bir ilki gerçekleştiren oyuncularımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Amacımız şampiyon olup 3. Lig'e çıkmaktır. Kupada da gidebileceğimiz yere kadar gitmek istiyoruz."

KAYNAK: AA