Steaua Bükreş'in isim ve logosunun yasaklanması

Romanya'nın Steaua Bükreş futbol takımı, mahkeme kararıyla yasaklanan takım ismini, logosunu ve renklerini UEFA Avrupa Ligi'ndeki Dinamo Kiev maçında kullanabilecek

Steaua Bükreş'in isim ve logosunun yasaklanması
Steaua Bükreş'in isim ve logosunun yasaklanması
GİRİŞ 08.12.2014 20:43 GÜNCELLEME 08.12.2014 20:43

Romanya Birinci Futbol Ligi ekiplerinden Steaua Bükreş, mahkeme kararıyla yasaklanan takım ismini, logosunu ve renklerini UEFA Avrupa Ligi'ndeki Dinamo Kiev maçında kullanabilecek.

Romanya'nın köklü kulüplerinden Steaua Bükreş, Savunma Bakanlığının izniyle UEFA Avrupa Ligi'nde 11 Aralık Perşembe günü Dinamo Kiev ile oynanacak karşılaşmada, mahkeme kararıyla telif haklarını kaybettiği "Steaua" ismi, logosu ve renkleri ile sahaya çıkabilecek.

Romanya Ordusu tarafından 1947 yılında kurulan Bükreş ekibi, Savunma Bakanlığı tarafından "Steaua" ismini yasa dışı şekilde kullandığı iddia edilerek, mahkemeye verilmişti. Mahkeme kararı gereği kulübün, "Steaua" ismini kullanması yasaklanmıştı.

Kulüp yetkilileri, telif hakkı için ordu tarafından talep edilen ücreti ödemesi halinde "Steaua" ismini, takımın logosunu ve renklerini geri alabilecek. Romanya futbol tarihinde 25 şampiyonlukla en başarılı kulüp durumundaki Steaua Bükreş'in sahibi Gigi Becali, yolsuzluk suçlamaları nedeniyle cezaevinde bulunuyor.

Bükreş ekibi, Romanya liginin 17. haftasında sahasında Iasi'yi 1-0 yendiği maça klasik kırmızı lacivertli forma yerine logosuz düz sarı renkte bir formayla çıkmış ve skor tabelasında kulübün ismine yer verilmemişti.

Ligde oynadığı son 5 maçı kazanan Bükreş ekibi, 43 puanla en yakın rakibi Cluj'un 9 puan önünde zirvede yer alıyor.

KAYNAK: AA