''Dünya Madenciler Günü''

Zonguldak'ta gün dolayısıyla öğrenciler arasında atletizm yarışları yapıldı

''Dünya Madenciler Günü''
''Dünya Madenciler Günü''
GİRİŞ 04.12.2014 13:11 GÜNCELLEME 04.12.2014 13:11

Zonguldak'ta "4 Aralık Dünya Madenciler Günü " dolayısıyla öğrenciler arasında atletizm yarışları yapıldı.

Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şubesi tarafından, Fener Mahallesi'ndeki parkurda gerçekleştirilen koşuda, 14 okuldan 80 öğrenci ter döktü.

İlk, orta ve lise öğrencilerin katıldığı etkinlikte, kızlarda bin 500 metrede, erkeklerse 3 bin metre mesafede yarıştı. Koşu sırasında bitiş çizgisinde fenalık geçirerek yere yığılan öğrenciye sağlık ekipleri müdahale etti.

Yarışmada, yıldız kızlarda Yaren Yazar, yıldız erkeklerde Doğukan Kilcioğlu, genç kızlarda Çağla Torlak ve genç erkeklerde Batuhan Karakaş birici oldu.

Dereceye giren öğrencilere madalyanın yanı sıra çeşitli hediyeler verildi.

Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şubesi İkinci Başkanı Hüsnü Meydan, gazetecilere yaptığı açıklamada, madenciler adına böyle bir etkinlik düzenlemenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Madencilerin kültüründe ve temelinde paylaşım yattığını anlatan Meydan, "Biz nasıl yer altında ekmeği, korkuyu ve ölümü paylaşıyorsak, yer üstüne çıktığımızda da içinde yaşadığımız toplumda bir yaşamı paylaşıyoruz. Bu nedenle Maden Mühendisi Odası olarak her yıl çok değişik etkinliklerle halkla birlikte oluyoruz" diye konuştu.

KAYNAK: AA