İspanyol futbolunda şiddet

Başkent Madrid'de 1 kişinin ölümü, 12 kişinin yaralanmasına neden olan taraftar kavgasında gözaltına alındıktan sonra bugün mahkemeye çıkartılan 21 taraftar şartlı tahliye edildi

İspanyol futbolunda şiddet
İspanyol futbolunda şiddet
GİRİŞ 03.12.2014 00:05 GÜNCELLEME 03.12.2014 00:05

İspanya'nın başkenti Madrid'de geçen pazar oynanan Atletico Madrid-Deportivo maçında, iki kulübün radikal taraftar grupları arasındaki kavga sonrasında gözaltında tutulan 21 kişi bugün çıkarıldıkları mahkeme tarafından şartlı tahliye edildi.

Madrid 34 numaralı mahkemenin hakimi, ayda 2 kez mahkemeye gidip kimlik tespitinde bulunma şartıyla 21 taraftarı serbest bırakma kararı aldı.

Deportivolu 43 yaşındaki bir taraftarın ölümüne, 12 kişinin yaralanmasına neden olan kavganın ardından İspanyol polisi, taraftar gruplarından "Riazor Blues"dan (Deportivo) 12, "Frente Atletico"dan (Atletico Madrid) 6, "Bukarenos"dan (Rayo Vallecano) 2 ve "Alkor Hooligans"dan (Alcorcon) 1 kişiyi gözaltına almıştı.

Bu arada, pazar günkü kavgada darp edildikten sonra nehire atılan ve daha sonra hastanede hayatını kaybeden "Jimmy" lakaplı 43 yaşındaki Deportivo taraftarının cenazesi Coruna'ya gönderildi. Madrid'de yapılan otopsi sonunda ölüm nedeni, nehire atılmadan önce başına aldığı darbe olarak açıklanan Jimmy'nin cenaze töreninin yarın olacağı bildirildi.

Madrid'deki kavganın ardından kulüpler yeni önlemler almaya başladı. Bu kapsamda, Atletico Madrid Kulübü, "Frente Atletico" isimli taraftar grubunu bundan sonra Vicente Calderon Stadı'na almayacağını açıklamıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL