Bayan güreşçiler Edirne TOHM'da

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Güreş Federasyonu arasında imzalanan protokolle bayan güreşçiler gelecek ay Edirne'de TOHM'da kampa girecek

Bayan güreşçiler Edirne TOHM'da
Bayan güreşçiler Edirne TOHM'da
GİRİŞ 02.12.2014 11:10 GÜNCELLEME 02.12.2014 11:10

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 2016 ve 2020 Olimpiyat Oyunları’na sporcu yetiştirmek amacıyla hayata geçirilen Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri (TOHM) projesi kapsamında, bayan güreşçiler Edirne’de kampa girecek.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, dünya şampiyonasının ardından olimpiyatlarda da kürsüde yer almayı hedefleyen minik, yıldız, genç ve büyük kategorilerindeki bayan güreşçiler Elmadağ Tesisleri'nde kampa girdi. Buradaki kampı tamamlayan güreşçiler, çalışmalarını Edirne'deki TOHM'da sürdürecek.

Bakan Akif Çağatay Kılıç, TOHM projesi ile gençlerin Türk sporu adına tarih yazarak, ilkleri başaracaklarından emin olduğunu belirterek, "Gençler, sadece Türkiye'nin sportif başarısını arttırmakla kalmayacak, gelecek nesillerin sporla bütünleşmesini sağlayacak" dedi.

Bakan Kılıç, bayan güreşçiler için Kırkpınar ruhunu taşıyan Edirne’yi tercih ettiklerini vurgulayarak, "Bu güreş şehrinde yapılan çalışmalarla olimpiyat madalyaları kazanacağız. Güreşçi kızlarımız TOHM sayesinde bizlerin hayallerini gerçekleştirecek, gelecek nesillere örnek olacak" ifadelerini kullandı.

Tüm sporculara eşit imkan

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya da birkaç bölgede erkek güreşi için TOHM projesine başladıklarını fakat bayan eksiklerinin olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Sonuçta bayan güreşimiz var, madalya da var. Burada da aktif ve etkili olmamız lazım. Müfredata uygun olduğunu gördüğümüz Edirne’de bu yolu açalım istedik. Bakanımıza talebimizi ilettik ve kendisi hemen talimatı verdi. Hedefimiz, cumhuriyetimizin 100. yılında daha başarılı bir bayan güreşi. Bu konu kapsamında bakanlığımızın ve hükümetimizin elindeki imkanların hepsini seferber ediyoruz.

TOHM öncesi Elmadağ’da 70’e yakın kızımıza kamp yaptırdık. Bayan güreşi adına yapılan bu organizasyonlar ilk, eskiden böyle şeyler olmuyordu. Bayan güreşi atılmış, itilmiş, atıl bırakılmıştı, biz öne çıkartmaya başladık. Erkeklere ne imkan veriliyorsa, bayanlara da aynı imkan ve olanakları vererek yola devam ediyoruz."

KAYNAK: AA