Gaziantepspor, Galatasaray maçının tekrarlanmasını istiyor

Gaziantepspor Kulübü: "Gaziantepspor-Galatasaray karşılaşmasının 89. dakikasında Galatasaray'ın bulduğu gol öncesi hakem Özgür Yankaya'nın yaptığı ayak hareketi tarafsızlığını yitirmiş ve maçın genelinde verdiği kararlarda olduğu gibi açık bir şekilde rengini ve tarafını belli etmiştir"

Gaziantepspor, Galatasaray maçının tekrarlanmasını istiyor
Gaziantepspor, Galatasaray maçının tekrarlanmasını istiyor
GİRİŞ 01.12.2014 18:03 GÜNCELLEME 01.12.2014 18:03

Gaziantepspor, Spor Toto Süper Ligi'nin 11. haftasında oynadıkları Galatasaray maçında hakemin ayak hareketiyle tarafsızlığını yitirdiğini öne sürerek karşılaşmanın tekrarlanmasını istiyor.

Kulüpten yapılan açıklamada, sezon öncesi birçok kişinin ismini dahi bilmediği futbolcuları transfer ederek kadronun zenginleştirildiği belirtildi. Geride kalan 11 haftalık dönemde bu oyunculara forma şansı vererek ligin en genç ve en çok genç oyuncu oynatan takımlarından biri oldukları ifade edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bizim gösterdiğimiz cesaret ve fedakarlığı, 11 haftalık dönemde hakemlerimizden görememek bizleri üzmektedir. Yaşadığımız hakem hataları veya hakemlerin maçların gidişatına yaptıkları dokunuşlar, özellikle ligimizin büyük takımları olarak adlandırılan ve hakemlerimizin maçlarına büyük korku ve güvensizlikle çıktıkları takımlara verdiği destek bizi derinden yaralamakta ve bizleri Türk futbolunun daha da kötü günlere gideceği korkusu sarmaktadır."

Ligin başından beri hakem hataları nedeniyle hem puan olarak sıralamadaki yerlerinden uzaklaştıkları hem de maddi olarak kulübün büyük zararlara uğratıldığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Öncelikle belirtmek isteriz ki hakemlerimizin de hata yapabileceğine katılıyoruz. Gaziantepspor-Galatasaray karşılaşmasının 89. dakikasında Galatasaray'ın bulduğu gol öncesi hakem Özgür Yankaya'nın yaptığı ayak hareketi tarafsızlığını yitirmiş ve maçın genelinde verdiği kararlarda olduğu gibi açık bir şekilde rengini ve tarafını belli etmiştir. Tüm kamuoyu ve hakem otoriteleri tarafından alay konusu olan ve çok açık bir şekilde taraflı olduğu ortaya çıkmış biri tarafından yönetilen bu maçın Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından tarafsız bir hakem yönetiminde tekrarlanması için gerekli başvurunun kulübümüz tarafından yapılacağının bilinmesini isteriz."

KAYNAK: AA