Potada maçın ardından

Anadolu Efes Başantrenörü Ivkovic: - "Oyuncularım iyi performans gösterdi"

Potada maçın ardından
Potada maçın ardından
GİRİŞ 28.11.2014 22:12 GÜNCELLEME 28.11.2014 22:12

Anadolu Efes Basketbol Takımı Başantrenörü Dusan Ivkovic, THY Avrupa Ligi'nde İtalya'nın Sardegna Sassari ekibini 85-62 yendikleri maçta oyuncularının iyi performans gösterdiğini söyledi.

Ivkovic, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, oyunu iyi kontrol ettiklerini belirterek, "Takımlar arasında kağıt üstünde çok fark var. Bazen daha düşük ekipler daha iyi takımları yenebiliyor. Bugün de Sassari alt takım olarak gözükmesine rağmen hücum ribaundlarında ve top çalmada bizden iyiydi. Top 16'ya çıkmak öncelikli hedefimizdi. Buna bir adım daha yaklaştık" dedi.

Sakatlıklardan yakınan tecrübeli çalıştırıcı, "Sakatlıklardan dolayı çok sıkıntılıyız. Üç oyuncumuz sakat. Avrupa Ligi gibi ciddi bir organizasyonda oynarken bu rotasyonda sıkıntı yaratıyor. Gelecek için iyi bir kadro kurmaya çalışıyoruz. Genç oyuncularımız var. Her maç üstüne koyarak gidiyoruz. Takım olarak iyi sinyaller veriyoruz" diye konuştu.

Sardegna Sassari Başantrenörü Romeo Sacchetti ise basketbolun çok basit olduğunu vurgulayarak, "İyi olan kazanır. Lasme boyalı alanda çok iyiydi. Biz, Anadolu Efes'e göre zayıf bir takımız" ifadelerini kullandı.

Bu arada, karşılaşmada 52 ribaund alan Anadolu Efes, Avrupa Ligi tarihinde bir maçta en fazla ribaund alan beşinci takım oldu. Bu kategoride Polonya'nın Prokom takımı, bir maçta 62 ribaundla ilk sırada yer alıyor.

KAYNAK: AA