"Bisiklet Türkiye'ye çok yakışıyor"

Bisikletliler Ortak Platformu üyeleri, Güven Park'tan TBMM'ye kadar pedal çevirdi

"Bisiklet Türkiye'ye çok yakışıyor"
"Bisiklet Türkiye'ye çok yakışıyor"
GİRİŞ 28.11.2014 15:23 GÜNCELLEME 28.11.2014 15:23

Ankara Bisikletliler Ortak Platformu üyeleri, "Bisiklet Türkiye'ye çok yakışıyor" sloganıylayla Güven Park'tan Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) kadar pedal çevirdi.

"Bisiklet Türkiye'ye çok yakışıyor" yazılı bayraklarla TBMM'nin Çankaya Kapısı önüne gelen 81 ili temsil eden bisikletliler adına basın açıklamasını okuyan Platform Koordinatörü Deniz Kırımsoy, "Deli değiliz, kahraman da. İstediğimiz sessiz, güvenli, temiz, sağlıklı, eğlenceli, sosyal, keyifli bir ulaşım" diye konuştu.

Bisikletin sadece "eğlenceli bir oyuncak" olmadığını ifade eden Kırımsoy, "Bisiklet kullanımı hava ve gürültü kirliliğini önler. İklimi, çevreyi ve ülkenin kaynaklarını korur" ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasını TBMM'nin içinde yapmayı istediklerini kaydeden Kırımsoy, şunları söyledi:

"Biz görülmek istiyoruz. Trafik kazaları sayımlarında da görülmüyoruz. Sürüşler sırasında araçlar, trafik olayları sırasında trafikten adalet sistemine kadar yetkililer, bisikletli ulaşımdan sorumlu tüm kurum ve kuruluşlar bizi görmüyor. Lütfen 10 yıllardır ülke politikalarında zaten mevcut olan bisikletli ulaşım projelerini uygulamalara başlayın. Örneğin, Ankara'da 20-25 yıldan beri nazım ve imar planlarında bisikletli ulaşım olmasına rağmen uygulamada bunu görmüyoruz. Ne yazık ki bu sadece örneklerden biri. Lütfen bu konudaki mevcut ulusal politikalarımızı uygulamaya geçirin. Tüm ülkede yaya ve bisikletli ulaşımın yaygınlaşması için birlikte çalışalım."

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ve Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka'nın da destek verdiği etkinliğe katılan bisikletliler, açıklamaların ardından şehir turu yaptı.

KAYNAK: AA