3. Avrupa Para-Tekvando Şampiyonası

Rusya'nın birinci olduğu şampiyonada, ikinciliği Azerbaycan, üçüncülüğü Türkiye elde etti

3. Avrupa Para-Tekvando Şampiyonası
3. Avrupa Para-Tekvando Şampiyonası
GİRİŞ 27.11.2014 20:50 GÜNCELLEME 27.11.2014 20:50

Avrupa Tekvando Birliği (ETU) tarafından Antalya'da düzenlenen 3. Avrupa Para-Tekvando Şampiyonası'nda Rusya birinci, Azerbaycan ikinci, Türkiye üçüncü oldu.

Belek Turizm Merkezi'ndeki bir otelde düzenlenen ve 15 ülkeden, 80'i aşkın sporcunun katıldığı şampiyonada, Rusya 5 altın, 4 gümüş ve 5 bronz madalya kazandı.

Şampiyonada, 3 altın, 2 gümüş ve 5 bronz madalya elde eden Azerbaycan'ı, 2 altın, 4 gümüş ve 5 bronz madalya ile Türkiye takip etti.

Kızlar ikinci, erkekler dördüncü oldu-

Şampiyonaya 4'ü bayan, 16 sporcuyla katılan Türkiye, bayanlarda 1 altın ve 2 gümüş, erkeklerde 1 altın, 2 gümüş ve 5 bronz madalyanın sahibi oldu.

Bayanlarda -49 kilo K-44 kategorisinde mücadele eden Büşra Gör, tek altın madalyayı kazandı. -58 kilo K-44 kategorisinde Gülsün Demiral Çelik ile +58 kilo K-44 kategorisinde Kadriye Turgut, ikinci oldu.

Erkeklerde, -75 kilo K-43 kategorisinde Yaşar Sami Gökbaba birinci oldu. -61 kilo K-42 kategorisinde Mehmet Sami Saraç, -75 kilo K-44 kategorisinde Haşim Çelik de gümüş madalya kazandı.

Erkeklerde ayrıca Halil Altug Cantürk, Bayram Kayan, Kadir Atılgan, Mehmet Serkan Serpici ve Abdülkadir Candan bronz madalya elde etti.

ETU Asbaşkanı Şahin-

ETU Asbaşkanı ve Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, engelli sporcuların katıldığı çok özel bir şampiyonaya ev sahipliği yaptıklarını dile getirerek, şampiyonayı çok önemsediklerini belirtti.

Para-tekvandonun olimpiyatlara alınması noktasında ETU'nun çalışmaları olduğunu ifade eden Şahin, "Organizasyon çok güzel. Anadolu'da kış olmasına karşın, Antalya'da güneşli bir hava var. Buraya gelen tüm ülkeler, hem ülkemizin güzelliğine hem de organizasyonun mükemmelliğine hayran kaldı. Ülkemizin tanıtımı da burada çok güzel bir şekilde yapılıyor" diye konuştu.

ETU Asbaşkanı Şahin, şampiyonaya katılan sporcu sayısının, önceki organizasyona göre iki katına çıktığını sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA