Trabzonspor-Metalist Kharkiv maçından notlar

Teknik direktör Ersun Yanal, bordo-mavili takımda ilk Avrupa kupası maçına çıktı

Trabzonspor-Metalist Kharkiv maçından notlar
Trabzonspor-Metalist Kharkiv maçından notlar
GİRİŞ 27.11.2014 20:32 GÜNCELLEME 27.11.2014 20:32

UEFA Avrupa Ligi L Grubu 5. hafta maçında, sahasında Metalist Kharkiv'i konuk eden Trabzonspor'da, ikinci kez göreve getirilen teknik direktör Ersun Yanal, bordo-mavili takımın başında ilk Avrupa kupası maçına çıktı.

İlk olarak 2007-2008 sezonunun 11. haftasında göreve başlayan Ersun Yanal yönetimindeki bordo-mavili takım, sezonu 6'ncı sırada tamamlayarak, 2008-2009 sezonunda Avrupa kupalarına katılamamıştı. Karadeniz ekibi, Metalistk Kharkiv maçıyla Yanal yönetiminde ilk Avrupa kupası maçını oynadı.

2008-2009 sezonunun 28. haftasındaki Gençlerbirliği maçıyla ilk döneminde Trabzon'daki son maçına çıkan Ersun Yanal, 17 Nisan 2009'da oynanan bu karşılaşmanın ardından 2 bin 50 gün sonra Hüseyin Avni Aker Stadı'nda taraftarlarla buluştu.

Galatasaray maçına göre 4 değişiklik

Bordo-mavili takımın ilk 11'inde geçen hafta 3-0 kazanılan Galatasaray maçına göre 4 oyuncu değişikliğine gidildi.

Constant'ın sakatlığının bulunması, Özer Hurmacı'nın da UEFA listesinde yer almaması nedeniyle zorunlu değişikliğe giden Ersun Yanal, Musa Nizam ve Salih Dursun'u ise tercih etmedi. Bu oyuncuların yerine ilk 11'de Belkalem, Yatabare, Soner Aydoğdu ve Waris görev yaptı.

7 yabancı sahada

Teknik direktör Ersun Yanal, 8 yabancı oyuncudan 7'sine ilk 11'de görev verdi.

Sakatlığı bulunan Constant'ın haricinde Belkalem, Yatabare, Waris, Medjani, Bosingwa, Cardozo ve Papadopoulos ilk 11'de sahaya çıktı.

Seyirci ilgisi

Ligde geçen hafta Trabzonspor'un, Galatasaray'ı deplasmanda 3-0 yenerek 945 gün sonra üç büyük rakibi karşısında galibiyet özlemine son vermesine rağmen taraftarlar, karşılaşmaya fazla ilgi göstermedi.

Hüseyin Avni Aker Stadı'nın maraton ve kale arkası tribünlerinde büyük boşluklar dikkati çekti.

Bordo-mavili kulübün yönetim kurulunun, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle aldığı kararla karşılaşmayı öğretmenler ücretsiz izledi. Dünden itibaren kimlik kartlarıyla gişelere başvuran öğretmenler, karşılaşmayı ücretsiz izleme imkanına kavuştu.

Jaja'ya ilgi

Trabzonspor'un, Metalist Kharkiv takımında forma giyen eski oyuncusu Jaja'ya bordo-mavili taraftarlar büyük ilgi gösterdi.

Karadeniz ekibinde, 2010-2011 sezonunda oynayan Jaja'yı tribünlere çağıran taraftarlar, Brezilyalı oyuncuya sevgi gösterilerinde bulundu.

Constant ve Özer yok

Trabzonspor’un, Galatasaray maçında oynadığı futbolla beğeni kazanan oyuncusu Özer Hurmacı, Metalist Kharkiv maçında, UEFA listesinde yer almadığı için forma giyemedi.

Sezon başında sakatlığı nedeniyle UEFA’ya bildirilen 22 kişilik listede yer almayan Özer Hurmacı, Metalist Kharkiv maçını tribünden izlemek zorunda kaldı. Özer, maç öncesi saha kenarına inerek arkadaşlarına destek verdi.

Galatasaray maçında ayak bileğinden sakatlanan ve durumu maç günü belli olacağı açıklanan Constant da 18 kişilik maç kadrosunda yer almadı. Sakatlıkları süren Onur Recep Kıvrak ve Deniz Yılmaz da kadroda bulunmayan diğer isimler oldu.

Trabzonspor'da ameliyat olarak 6 ay sahalardan uzak kalacağı açıklanan kaptan Onur Recep Kıvrak, takım arkadaşlarını yalnız bırakmadı. Maç öncesi yedek kulübesinde bir süre oturan Onur, takım arkadaşlarıyla da konuşarak onlara destek verdi. Bordo-mavili taraftarlar, tribüne çağırdıkları başarılı kaleciye sevgi gösterilerinde bulundu.

En son UEFA Avrupa Ligi play-off turundaki Rostov maçında forma giyen Aykut Demir, 14 hafta sonra ilk 18'de kendine yer buldu.

Bordo-mavili taraftarlar maç öncesi, UEFA Başkanı Platini'ye seslenerek, "Şike yapmak bir fantezi değil, gerçektir" yazılı pankart açtı.

İki kulübe yemek

Trabzonspor Kulübü Yönetim Kurulu, Metalist Kharkiv Kulübü Yöneticileri ve UEFA temsilcisine yemek verdi.

Konuk ekibin kaldığı otelde gerçekleştirilen yemeğe, genel sayman Engin Hacısalihoğlu ve kulüp görevlileri katıldı. Metalist Kharkiv Kulübü Asbaşkanı Vladimir Karpenko’nun temsil ettiği yemekte, UEFA temsilcisi Per Svard da yer aldı. Her iki kulüp temsilcileri birbirlerine çeşitli hediyeler verdi.

Olağan genel kurul

Bu arada, Trabzonspor Kulübü'nde olağan genel kurul tarihleri belli oldu.

Kulüp Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu başkanlığında toplanan Trabzonspor Yönetim Kurulu, Olağan Genel Kurulun 12 Aralık'ta Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde, çoğunluk sağlanamadığı takdirde ise 20 Aralık Cumartesi 10.00’da, 19 Mayıs Spor Salonu’nda yapılmasına karar verdi. Genel kurul gündeminde seçim maddesi yer almadı.

KAYNAK: AA