Basketbol Federasyonu Olağan Mali Genel Kurulu

Federasyonun 2014 yılının ikinci 6 ayı, 2015 ve 2016 yıllarının bütçesi toplam 225 milyon lira olarak belirlendi

Basketbol Federasyonu Olağan Mali Genel Kurulu
Basketbol Federasyonu Olağan Mali Genel Kurulu
GİRİŞ 27.11.2014 17:30 GÜNCELLEME 27.11.2014 17:30

Türkiye Basketbol Federasyonu Olağan Mali Genel Kurulu, Ankara 'da yapıldı.

Rixos Otel'de yapılan genel kurulda, 183 delegeden 120'sinin katılımıyla yapıldı. Divan başkanlığına Erdal Poyrazoğlu'nun seçildiği genel kurulda, mali, faaliyet ve denetleme raporları ile yönetim ve denetim kurulları ibra edildi.

Federasyonun 2014 yılının ikinci 6 ayı, 2105 ve 2016 yıllarının bütçesi ise toplam 225 milyon lira olarak belirlendi.

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, federasyonun 55 yaşında olduğunu ve birçok ilki bu sene gerçekleştirdiklerini belirterek, "Türk basketbolunun geldiği noktada, bizden önce büyük bir tutkuyla, enerjiyle ve amatör ruhla katkı veren herkesin çok büyük emeği var" dedi.

Türk basketbolunun geleceğini sağlam temellere oturtmak için çaba harcadıklarını vurgulayan Demirel, "Türkiye'de en başarılı, dünyada ise en başarılı 3 federasyondan biri olmak için koyduğumuz hedefleri gerçekleştirdiğimizi söylemek isterim. Çalışmalarımız sonuçlanmış durumda değil ama başarı anlamında üst düzeydeyiz. Avrupa'nın en başarılı kadın ve erkek ligleri olarak, Türk ligleri gösteriliyor. Otoriteler, Türkiye Basketbol Ligi'nin İspanya'nın önüne geçtiğini, çok çekişmeli ve zevkli bir lig olduğunu ifade ediyor. Tüm kulüplere teşekkür borcumuz var" diye konuştu.

Disiplin yönergesinde değişiklik

Türkiye Basketbol Ligi'nin geçen seneki final serisinin sahada tamamlanmaması nedeniyle üzgün olduklarının altını çizen Demirel, "Umuyorum böyle bir olay bir daha tekrar etmez. Disiplin yönergemizle bununla ilgili bir madde yoktu, bu sene ekledik. Bundan sonra bunu yapan takımlar küme düşürme tehlikesiyle karşılaşacak" ifadesini kullandı.

"Lisanslı kadın basketbolcu sayısını artırmamız lazım"

Demirel, kadın basketbolunda son 4 senede çok önemli işler yaptıklarını vurgulayarak, şunları söyledi:

"2011 yılında Avrupa Kadınlar Basketbol Şampiyonası'nda gümüş madalya kazandık, 2012 Olimpiyat Oyunları'nda beşinci olduk. 2013 Avrupa Kadınlar Basketbol Şampiyonası'nda ise bronz madalya kazandık. 2014 Dünya Kadınlar Basketbol Şampiyonası'nda da 4. olduk. Gelinen nokta gurur veriyor. Kadın basketbolu olmadan Türkiye'de basketbol olmaz. ABD'nin 6 milyon lisanslı kadın basketbolcusu varken, Türkiye'de sadece 12 bin lisanslı kadın sporcu var. Bu sayısı artırmamız gerekiyor."

FIBA Avrupa Başkanı ve dünya başkan yardımcısı seçildiğini hatırlatan Demirel, "Türkiye'den bir basketbol adamının bu noktaya gelmesi önemli ama bunu ben tek başıma yapmadım. Herkesin desteğiyle buradayız. Çalışmalarımızı uyumlu şekilde sürdürebilirsek, önümüzdeki 10 yıl hem kulüp hem milli takımlar bazında zirvede yer alabiliriz. Bunu yapabilecek olgunluktayız" şeklinde sözlerini tamamladı.

KAYNAK: AA