Milli halterci, memleketinde davul zurnayla karşılandı

Kıbrıs Rum Kesimi'nde düzenlenen, Gençler ve 23 Yaş Altı Avrupa Halter Şampiyonası'nda bronz madalya kazanan milli sporcu Emrah Çalışkan, memleketi Ağrı'da davul zurnayla karşılandı.

Milli halterci, memleketinde davul zurnayla karşılandı
Milli halterci, memleketinde davul zurnayla karşılandı
GİRİŞ 27.11.2014 12:27 GÜNCELLEME 27.11.2014 12:27

Genç erkekler 56 kiloda podyuma çıkan ve koparmada bronz madalya kazanan milli halterci Emrah Çalışkan için Ağrı Havalimanı'nda karşılama töreni düzenlendi.

Ağrı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Cemil Budak, Çalışkan'a çiçek takdim etti. Budak, burada yaptığı konuşmada, çok büyük bir mutluluk yaşadıklarını belirtti.

Genç yaşta zor bir branşta Avrupa üçüncüsü olduğunu anımsatan Budak, "Emrah kardeşimizi ve aynı zamanda antrenörümüz Muhlis Akbaş'ı özverili çalışmalarından dolayı tebrik eder, başarılarının devamını diliyorum" dedi.

Ağrı'da bütün branşlarda Emrah Çalışkan'lar olduğunu ifade eden Budak, şunları kaydetti:

"Bu sporcularımızı en kısa zamanda keşfederek Ağrı'mıza kazandırıp, Türkiye şampiyonları ve uluslararası müsabakalarda, olimpiyatlarda Türkiye'yi temsil ettirip ülkemizin bayrağını her yerde dalgalandırmayı arzu ediyoruz. Diğer branşlarımızda da bu mutluluğu ve gururu yaşamıştık. Milli boksörümüz Adem Kılıç gibi bir cevher yetiştirmiştik, şu anda Fenerbahçe Spor Kulübü'nde ülkemizi temsil ediyor. Başta atletizm, kayak, boks, tenis ve güreş branşlarında olmak üzere tüm branşlarda daha büyük başarılar yakalayacağız. İnşallah 2016 Olimpiyatları'nda Arif Koç ve Emrah Çalışkan sporcularımızı görmek istiyoruz. Desteklerini esirgemeyen Sayın Bakanımız Akif Çağatay Kılıç'a, Sayın Valimiz Mehmet Tekinarslan'a ve milletvekillerimize çok teşekkür ediyorum."

Çalışkan ise Avrupa üçüncüsü olduğunu ve Ağrı'ya bu sevinci yaşattığından dolayı mutlu olduğunu söyleyerek, "Çalışmalarımın meyvesini toplamaya başlıyorum. İnşallah önümüzdeki müsabakalarda ilim ve ülkem adına en iyi şekilde mücadele edip, şampiyon olacağım" diye konuştu.

Daha sonra Çalışkan'a, Budak tarafından cumhuriyet altını takdim edildi.

KAYNAK: AA