Basketbolda maçın ardından

Banvit Başantrenörü Lukic: "Kazandığımız için mutluyum. Kazanmayı hakettiğimizi düşünüyorum"

Basketbolda maçın ardından
Basketbolda maçın ardından
GİRİŞ 26.11.2014 21:57 GÜNCELLEME 26.11.2014 21:57

Basketbolda, ULEB Avrupa Kupası'nda, Sırbistan'ın Partizan NIS takımını uzatmada 90-85 yenen Banvit'te, başantrenör Zoran Lukic, kazandıkları için mutlu olduğunu söyledi.

Lukic, maçın ardından yaptığı açıklamada, çok zor bir maç olduğunu belirtti.

Partizan NIS'in oyun karakteri olarak vazgeçmeyen bir takım olduğunu ifade eden Lukic, "İhtiyacı olduğunda, ihtiyaç duyduğu galibiyeti alabilen genç bir takım. Bandırma'ya kazanmaya ve sonuna kadar mücadele etmeye geldiler" dedi.

Bu sezonki en iyi hücum organizasyonunu gerçekleştirdiklerini bildiren Lukic, şöyle konuştu:

"İkinci devrede savunmayı istediğimiz düzeye çektik ama çok atış kaçırdık. Kazandığımız için mutluyum. Kazanmayı hak ettiğimizi düşünüyorum. Daha ileriye gitmek ve başarılı olmak için basit hataları düzeltmemiz gerekiyor. Beklediğim gibi zor maç oldu. Bu takım tesadüfen şampiyon olmuyor. Sistem içinde hiçbir zaman pes etmiyor, kaybetmeyi kabul etmiyor. Çok iyi mücadele ettiler."

Partizan NIS cephesi-

Partizan NIS Başantrenörü Dusko Vujosevic ise konuşmasına, Banvit Kulübü'ne ev sahipliği ve gösterdikleri yakın ilgiden dolayı teşekkür ederek başladı.

Bandırma'ya dostça geldiklerini belirten Vujosevic, "Yaşanan talihsiz olayın ardından yükselen tansiyonu düşürmek, buna uygun davranmak için arkadaş ve dostça geldik. Buraya geldiğimizde gördük ki buradaki insanlar da bizimle aynı üzüntüyü paylaşıyor. Sırp vatandaşın ölmesi, buradaki insanları da bizim kadar etkilemiş" dedi.

Banvit'in kaliteli bir takım olduğunu söyleyen Vujosevic, şunları kaydetti:

"Banvit'in diğer Türk takımlarından farklı bir şey yaptığını düşünüyorum ve saygı duyuyorum. Uzun süre aynı oyuncularla ve antrenörlerle çalışmak gibi. İki maçı da izleyen varsa iki farklı Partizan takımı olduğunu söyleyebilir. Gelişen bir Partizan takımı var. Genel olarak oynanan oyundan memnunum ama sonuç beni mutlu etmedi. Banvit, iyi bir takım. Sahamızdaki maçta da burada da hakemlere ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum."

"Herkes evinin önünü temizlesin"-

Vujosevic, bir basın mensubunun "Konakladığınız otelden niye çıkmadınız" sorusunu ise şöyle yanıtladı:

"Dün akşam geç geldik, yemek yedik. Bugün antrenman yaptık, yemek yedik, oyuncular dinlendi, toplantı derken dışarı çıkma vakti kalmadı. Kimsenin dışarıya çıkma gibi endişesi yoktu. Kimse Türkiye'ye gelirken bir endişe ya da korkuyla gelmedi, sadece zaman yetmedi dışarı çıkmamıza. Yaşanan kötü hadise İstanbul'da gerçekleşti bir daha böyle bir hadisenin yaşanmayacağını düşünüyorum. Herkes önce kendi evinin önünü temizlemesi gerekir."

KAYNAK: AA