Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Akçay:

"Saha başarılarının devamı halinde Akhisar'da uzun süre çalışmak isterim"

Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Akçay:
Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Akçay:
GİRİŞ 26.11.2014 17:22 GÜNCELLEME 26.11.2014 17:22

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Akhisar Belediyespor'un teknik direktörü Mustafa Reşit Akçay, "Saha başarılarının devamı halinde Akhisar'da uzun süre çalışmak isterim" dedi.

Akçay, yaptığı açıklamada, ligde 10. haftanın ardından 15 puanlarının olduğunu, 16 hafta oynanacak ilk bölümü 18-25 puan arasında bitirmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Bu puan hedefine ulaşmak için 6 müsabakanın bulunduğunu kaydeden Akçay, "Ligde bu sezon çok beraberlik olması ve ligin zorluğunun bu şekilde devam etmesiyle küme düşme barajının çok aşağıya düşeceğini tahmin ediyorum. Kulübün yapılanması ve lige tutunması için çabalıyoruz. Bizim için ilk bölümde 18-25 puan arası ideal gözüküyor" dedi.

Akçay, Akhisar'da gerek yönetim kurulu üyeleri gerek belediye başkanı, halk ve diğer kuruluşlar tarafından saygı gördüklerini belirterek, "Güzel bir ortamdayız, saha başarılarının devamı halinde Akhisar'da uzun süre çalışmak isterim. Türkiye'de aşırı bilinçsiz şekilde sağlıksız olan baskıyı hissetmiyoruz, o nedenle yaratıcılığınız daha fazla olabiliyor" diye konuştu.

Bu sezon ligde kalmak istediklerini kaydeden Akçay, "Önümüzdeki yıldan sonra ligde kalırsak yavaş yavaş büyük operasyonlar yapılabilir. Şu anda en önemli hedefimiz ligde kalmak" dedi.

Şimdiye kadar Gekas ve takım arasında kurdukları ilişkinin çok sağlıklı şekilde yürüdüğünü kaydeden Akçay, "O nedenle çok fazla bir B planımız yok. Kupa maçlarında ve hazırlık müsabakalarında hücum etkinliğimizin nasıl olabileceğini deniyoruz. Ocak ayındaki transfer döneminde daha güçlü B ve C planları için çalışmalarımız olacak" dedi.

Ara transfer döneminde takımdan az da olsa takımdan ayrılmak isteyecek oyuncu olabileceğini belirten Akçay, şöyle konuştu:

"Zaten biz de oyuncu bırakmak istemiyoruz. Ekonomisi sınırlı bütçesi takımlar olan için çok kolay ve basit değil. Bizden oyuncu isteyen büyük takımlar olabilir. Oyuncunun önünü kapatmamak ve kulübün menfaatleri doğrultusunda transfere izin verilebilir. O tür şeylere hazır olmaya çalışıyoruz. Bu nedenle transfer dönemi için hazırlık yapıyoruz. Bir arkadaşımız yaklaşık bir ay boyunca Portekiz, Belçika ve Almanya'da incelemelerde bulunacak."

Akçay, devre arasında Trabzonspor'dan ayrılacak oyuncularla görüşebileceklerini sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA