Ukraynalı atletler Adana'da kampa girdi

Ukraynalı atletler, bazı şampiyona ve olimpiyatlara hazırlanmak için Adana'da kampa girdi.

Ukraynalı atletler Adana'da kampa girdi
Ukraynalı atletler Adana'da kampa girdi
GİRİŞ 23.11.2014 12:03 GÜNCELLEME 23.11.2014 12:03

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Yüreğir Serinevler Atletizm tesislerinde kampa giren Ukrayna Yüksek Atlama Milli Takımı'nda sporcular Andrei Protsenko, İrina Kovalenko ve Andrei Kovalyov ile milli takım antrenörü Gennadiy Zuev yer alıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen antrenör Zuev, bazı şampiyonalara hazırlandıklarını, asıl hedeflerinin, 2016 Rio Olimpiyatları'nda madalya kazanmak olduğunu ifade etti.

Tesis imkanları nedeniyle Adana'yı tercih ettiklerini vurgulayan Zuev, şunları kaydetti:

"Ukrayna, hava koşulları soğuk bir ülke. Ayrıca atletizm pisti, cimnastik ve fitnes salonu, sauna, yatakhane ve yemekhanesi aynı kompleks içinde bulunan bir tesise sahip değiliz. Adana'da hazırlanmak büyük avantaj. Bu nedenle sporcularımız çok mutlu. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, eski milli atlet ve antrenör olması nedeniyle tüm ekibin ihtiyaçlarını karşılıyor. Bize bu olanakları sunan Hadi ve ekibine teşekkür ediyoruz. Ukrayna'nın yüksek atlamada en başarılı milli ve rekortmen 3 sporcusuyla Adana'ya geldik. Bu sporcuların önemli dereceleri bulunuyor. Özellikle 2,40 metrenin üzerinde yüksek atlayan 5 sporcudan birisi olan Andrei Protsenko'dan olimpiyat madalyası bekliyorum."

Zuev, kampın ardından Portekiz'e gideceklerini, Adana'ya yeniden gelip olimpiyatlara hazırlanmak istediklerini belirtti.

KAYNAK: AA