Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Türkiye Karate Şampiyonası

Şampiyona sona erdi

Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Türkiye Karate Şampiyonası
Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Türkiye Karate Şampiyonası
GİRİŞ 23.11.2014 04:22 GÜNCELLEME 23.11.2014 04:22

Uuml;mit, Genç ve 21 Yaş Altı Türkiye Karate Şampiyonası sona erdi.

Türkiye Karate Federasyonunun faaliyet takviminde yer alan ve Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün desteğiyle organize edilen Türkiye Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Şampiyonası'nın son günü çekişmeli mücadelelere sahne oldu.

Mustafa Dağıstanlı Spor Salonunun ev sahipliği yaptığı şampiyonada 52 ilden bin 200 sporcu dereceye girebilmek için mücadele verdi.

Son gün yapılan 21 yaş altı finallerinde katada Alperen Fatih İniş’i yenen Ali Sofuoğlu, şampiyonluğa ulaştı. 5-9 Kasım’da Almanya’da yapılan Dünya Karate Şampiyonası’nda beşinci olan Kadın Kata Milli Takım sporcuları Gizem Şahin ve Rabia Küsmüş, müsabakalar sonunda rakip oldu. Final mücadelesini 3-2 kazanan Gizem Şahin, adını Türkiye şampiyonu olarak yazdırdı.

Büyükler Kumite Milli Takımı ile dünya üçüncülüğü yaşayan Uğur Aktaş, 21 yaş altı 84 kilo finalinde Halit Doğrusöz karşısında teknik nakavtla şampiyonluğu elde etti. 67 kiloda Burak Uygur altın madalyaya ulaşırken 60 kilo finalinde Ökkeş Taşoğlu şampiyon oldu.

Kadınlar +68 kilo altın madalya mücadelesinde Vildan Güvercin ile karşılaşan Sena Yılmazer, 5-1 önde götürdüğü müsabakanın bitimine 10 saniye kala dördüncü ihtarı da alınca diskalifiye oldu. Vildan Güvercin, kariyerinin ilk Türkiye şampiyonluğunu kazandı.

55 kiloda Hilal Er, 61 kiloda Hiranur Saruhan ve Hilal Nur Punar da şampiyonluğa ulaşarak altın madalya kazanan sporcular arasına katıldı.

KAYNAK: AA