Futbol: Premier Lig

Deplasmanda Arsenal ile karşılaşan Manchester United, Gibbs ve Rooney'nin golleriyle galibiyete uzandı

Futbol: Premier Lig
Futbol: Premier Lig
GİRİŞ 22.11.2014 22:21 GÜNCELLEME 22.11.2014 22:21

İngiltere Premier Ligi'nde Manchester United, deplasmanda Arsenal'i 2-1 mağlup etti.

Karşılaşmaya hızlı başlayan ve rakibine ilk 45 dakika boyunca üstünlüğünü kabul ettiren Arsenal, 14. dakikada kaleciyle karşı karşıya kalan Wilshere ile öne geçme fırsatını değerlendiremedi. İkinci yarının hemen başında Gibbs'in kendi ağlarına gönderdiği topla 1-0'lık üstünlüğü yakalayan "Kırmızı Şeytanlar", 85. dakikada Rooney ile durumu 2-0 yaptı.

Londra temsilcisi uzun süredir sakatlığı nedeniyle sahalardan uzak kalan Fransız golcüsü Giroud'nun 90. dakikada attığı golle farkı bire indirse de kalan dakikalarda skor değişmedi ve Manchester United, zorlu başkent deplasmanından üç puanla ayrıldı.

Manchester ekibi, bu sezon takımın başına getirilen Hollandalı teknik adam Louis van Gaal yönetiminde ilk deplasman galibiyetini elde ederken, Rooney ise Arsenal'a karşı 11. golünü attı. Sezon başında Manchester United'dan Arsenal'e transfer olan Welbeck, ilk kez eski takımına karşı forma giydi.

Ligin namağlup lideri Chelsea, sahasında ağırladığı West Bromwich Albion'ı Hazard ve Diego Costa'nın golleriyle 2-0 mağlup etti. Sezona çok iyi bir başlangıç yapan Jose Mourinho yönetimindeki Londra temsilcisi, ligin ilk 12 haftasında yenilmeyerek kulüp rekoru kırdı.

Son şampiyon Manchester City de geriye düştüğü maçta Swansea City'i 2-1'lik skorla geçti. 9. dakikada Bony'nin golüne engel olamayan Manchester ekibi, 19. dakikada Jovetic ile beraberliği yakaladı. Ev sahibi ekip, 62. dakikada Yaya Toure'nin golüyle sahadan üç puanla ayrıldı.

Ligde oynanan diğer maçlarda Everton, West Ham'ı 2-1, Newcastle United, Queens Park Rangers'ı 1-0, Burnley de Stoke City'i 2-1 mağlup ederken, Leicester ile Sunderland golsüz berabere kaldı.

KAYNAK: AA