2019 EYOF Kış Festivali'nin Erzurum'a verilmesi

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen: "Erzurum Adaylık Başvuru Komisyonu olarak, tabiri yerindeyse dersimize çok iyi çalıştık. Aylardır üzerinde çalıştığımız sunum ve kış oyunlarındaki bilgi, birikim ve başarımızla Avrupa Olimpiyat Komitesi üyelerinin reyini Erzurum'a çevirdik"

2019 EYOF Kış Festivali'nin Erzurum'a verilmesi
2019 EYOF Kış Festivali'nin Erzurum'a verilmesi
GİRİŞ 22.11.2014 15:59 GÜNCELLEME 22.11.2014 15:59

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali (EYOF) 2019'un ev sahipliğinin Erzurum’a verilmesiyle ilgili, komisyon olarak derslerine iyi çalıştıklarını, aylardır üzerinde çalıştıkları sunum, kış oyunlarındaki bilgi, birikim ve başarıyla Avrupa Olimpiyat Komitesi üyelerinin reyini kente çevirdiklerini bildirdi.

Sekmen, yaptığı yazılı açıklamada, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye heyetle giderek, yapılan oylama sonucu EYOF 2019'un Erzurum'da gerçekleştirilmesini esas alan ev sahipliği belgesini aldıklarını ifade etti.

Daha önce 25. Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları'na ev sahipliği yapan Erzurum'un olimpiyat ve büyük spor organizasyonlarında profesyonelleştiğine dikkati çeken Sekmen, şunları kaydetti:

"Erzurum Adaylık Başvuru Komisyonu olarak, tabiri yerindeyse dersimize çok iyi çalıştık. Aylardır üzerinde çalıştığımız sunum ve kış oyunlarındaki bilgi, birikim ve başarımızla Avrupa Olimpiyat Komitesi üyelerinin reyini Erzurum'a çevirdik. 49 ülkenin temsilcisi, kararını Erzurum'dan yana kullandı. Şehrimizi bu önemli organizasyona layık gören Avrupa Olimpiyat Komitesi üyeleri ve spor otoritelerine teşekkür ediyorum."

Ev sahipliği belgesini aldıklarını belirten Sekmen, Erzurum'un EYOF 2019'u başarıyla gerçekleştireceğini, tüm dünyanın da bu organizasyona hayran kalacağını vurguladı.

Başkan Sekmen, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kamuran Özden, Erzurum Vali Yardımcısı Ertuğrul Egemen, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Mehmet Yarar, Türkiye Buz Pateni Federasyonu Başkanı Dr. Dilek Okuyucu'dan oluşan heyetin yaptığı sunumlarla komisyondan tam not aldığını sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA