Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Yarar:

"12 yılda 48 milyar avroluk yatırım ile Türkiye'yi kış turizmi merkezi haline getirip, 2026 Kış Olimpiyatları'nı düzenlemeyi hedefliyoruz"

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Yarar:
Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Yarar:
GİRİŞ 21.11.2014 15:59 GÜNCELLEME 21.11.2014 15:59

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar, 2026 Kış Olimpiyatları'nı Türkiye'de düzenlemeyi hedeflediklerini söyledi.

Hayata geçirdikleri "Bir ekonomik kalkınma modeli, kayak sporu" projesinin tanıtımı için gazetecilerle bir araya gelen başkan Yarar, "12 yılda 48 milyar avroluk yatırım ile Türkiye'yi kış turizmi merkezi haline getirip, 2026 Kış Olimpiyatları'nı düzenlemeyi hedefliyoruz" dedi.

Başkan Erol Yarar, Türkiye'nin, kış sporları merkezi haline gelebileceğini ve coğrafi nedenlerle dünyada Kış Olimpiyatları düzenleyebilen çok az sayıda ülke arasına katılabileceğini aktararak, "Türkiye’deki dağlar kayak yapmaya çok elverişli. Ülkemizde, 2 bin metrenin üzerinde 166, 3 bin metrenin üzerinde 137 ve 4 bin metrenin üzerinde 4 dağ bulunuyor. Ancak potansiyelimizi değerlendiremiyoruz. Türkiye, 2,5 milyon avroya yakın federasyon bütçesi ile Batı Avrupa ülkelerinden daha düşük bir finansal güce sahip" ifadelerini kullandı.

Yarar, Türkiye'nin 2026 yılında bir kış sporları merkezi ve Kış Olimpiyatları'na aday bir ülke konumda olabilmesi için bir yandan sporcu yetiştirirken diğer yandan da devlet, yerel yönetimler ve özel sektör işbirliği ile yatırım yapması gerektiğini belirtti.

FIS Snowboard Dünya Kupası İstanbul'da yapılacak

Uluslararası Kayak Federasyonu (FIS) tarafından düzenlenen FIS Snowboard Dünya Kupası, bu yıl ilk kez hem erkek hem de kadın sporcuların katılımıyla, 19-20 Aralık'ta İstanbul'da düzenlenecek.

Türkiye Kayak Federasyonu'nun yeni yönetiminin vizyonu doğrultusunda, Londra, Moskova, Quebec, Barcelona ve Stockholm gibi şehirlerin ardından, Türkiye'de ilk kez düzenlenecek sezonun ilk "Big Air" yarışması için, İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak Yerleşkesi'nde bulunan stadyumda, 40 metre yüksekliğinde ve 110 metre uzunluğunda dev bir rampa kurulacak. Yarışma için dünyanın en iyi sporcuları İstanbul'a gelecek.

Ayrıca, Avrupa Kupası Snowboard Paralel Yarışması'nın bir ayağı 7-8 Şubat 2015 tarihlerinde Avrupa sıralamasında yer alan pek çok başarılı sporcunun katılımıyla Kayseri'de yapılacak.

KAYNAK: AA