Türkiye Basketbol Ligi Direktörü Şenbayrak:

"Tüm hedeflerimize ulaşarak başarılı olsak da biliyoruz ki, TBL çok daha kaliteli ve değerli olma potansiyeline sahip. Ligimizin Avrupa'nın tartışmasız en iyi ligi olmasını istiyoruz"

Türkiye Basketbol Ligi Direktörü Şenbayrak:
Türkiye Basketbol Ligi Direktörü Şenbayrak:
GİRİŞ 21.11.2014 15:33 GÜNCELLEME 21.11.2014 15:33

Türkiye Basketbol Ligi (TBL) Direktörü Samer Şenbayrak, TBL'nin dünyanın en iyi ligleri arasında gösterildiğini belirterek, "Avrupa'nın tartışmasız en iyi ligi olmasını istiyoruz" açıklamasında bulundu.

Türkiye Basketbol Federasyonu'nun internet sitesi aracılığıyla mesaj yayımlayan Şenbayrak, 2014 yılının Türk basketbolu için muhteşem bir sene olduğuna vurgu yaparak, "Federasyonumuzun 55. yıl dönümünü kutladığımız bu dönemde sporumuz, hem ulusal hem de uluslararası seviyede daha önce hiç görülmemiş bir seviyeye ulaştı" ifadelerini kullandı.

Şenbayrak, TBL'nin dünyanın en iyi ligleri arasında gösterildiğine değinerek, şunları kaydetti:

"Milli takımlarımızın FIBA Dünya Şampiyonları'nda yaşadığı başarıların yanında, Türk basketbolunun gurur kaynağı olan TBL, dünyanın en iyi ligleri arasında gösterilmektedir. Ligimizde yer alan takımların yarısından fazlası bu sezon uluslararası turnuvalarda mücadele ederek, ligimizin bilinirliğini ve saygınlığını artırmaktadır. Tüm hedeflerimize ulaşarak başarılı olsak da biliyoruz ki, TBL çok daha kaliteli ve değerli olma potansiyeline sahip. Ligimizin Avrupa'nın tartışmasız en iyi ligi olmasını istiyoruz."

Geçen altı ay içinde birçok alanda ligin geleceğine yaptıkları yatırımlara devam edeceklerini aktaran Samer Şenbayrak, "Tasarımı bitmek üzere olan yeni web sitemiz canlı istatistikler ve lig haberlerini barındırmanın yanı sıra, maç boyunca canlı bloglama imkanı da sunacak. Ayrıca, mobil ve sosyal medyayı da içeriğine dahil ederek takım ve oyuncuları aktif olarak tanıtıp maç süresince ve sonrasında taraftarların son derece keyifli bir deneyim edinmelerini sağlamayı amaçlıyoruz" değerlendirmesini yaptı.

Eski bir basketbolcu olarak TBL Direktörlüğü görevine getirilmesinin kendisi için çok özel ve gurur verici bir şey olduğunu belirten Şenbayrak, mesajını şöyle tamamladı:

"Bir basketbolsever olarak ise kulüplerimiz ve oyuncularımızın yanında, Türk basketbolunun fark yaratan değerli taraftarları ile TBL heyecanını ve sevincini paylaşmak istiyoruz. Avrupa'nın en iyi taraftarlarının, tartışmasız en iyi basketbol ligini hak ettiğine inanıyoruz ve bu inancımızı birlikte çalışarak gerçekleştireceğiz. Vizyonumuz bu yönde ve bu yöne doğru ilk adımları atmaya başlıyoruz."

KAYNAK: AA