Efsanevi Audi pilotu Kristensen emeklik kararı aldı

Le Mans'ta 9 kez birinciliği bulunan Danimarkalı Tom Kristensen 30 Kasım'da yarışı bırakacağını açıkladı

Efsanevi Audi pilotu Kristensen emeklik kararı aldı
Efsanevi Audi pilotu Kristensen emeklik kararı aldı
GİRİŞ 19.11.2014 22:12 GÜNCELLEME 19.11.2014 22:12

Danimarkalı pilot Tom Kristensen, profesyonel sürücü olarak, 30 Kasım'da Sao Paulo'da yapılacak yarışta son kez direksiyona geçeceğini duyurdu.

Aldığı kararı başkent Kopenhag'da yaptığı basın açıklamasıyla duyuran 47 yaşındaki Kristensen, 30 Kasım'da Brezilya'nın Sao Paulo şehrinde yapılacak 6 saatlik yarışın ardından profesyonel sürücülüğü bırakacağını, bu dönemin, son aylarda şekillenen bırakma fikri için en doğru zaman olduğunu düşündüğünü belirtti.

Kariyerinin zirvesindeyken böyle bir karar alması sürpriz olarak nitelendirilen efsane pilot, Danimarka'nın Tv2 News kanalına bağlanarak, "Formumun hala iyi olduğunu düşünüyorum. Bu benim aldığım kararın ne kadar yerinde olduğunu gösteriyor. Böylece iyi geçen bir sezon sonrasında herkesin gözünün içine bakabilirim" dedi.

Efsane pilot, Audi bünyesinde bir nevi elçi görevinin yanında, yeni yarışçılar yetiştirmek için de çalışmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.

Yarış hayatına 1980 yılında gokart kullanarak başlayan ve Fransa'daki Le Mans 24 saat yarışını, ilki 1997'de olmak üzere 9 kez kazanarak bu alanda bir rekor kıran usta pilot, 2000-2005 yılları arasında 6 yıl üst üste şampiyon olmuştu.

Kristensen, en son 2013'te Le Mans'ın en iyisi olmayı başarmıştı.

KAYNAK: AA