2015 Bakü Avrupa Oyunları'na doğru

Azerbaycan Gençlik ve Spor Bakanı Rahimov: "Avrupa Oyunları, Azerbaycan'ın tanıtımına ve sporunun gelişmesine çok büyük katkı sağlayacak"

2015 Bakü Avrupa Oyunları'na doğru
2015 Bakü Avrupa Oyunları'na doğru
GİRİŞ 18.11.2014 12:58 GÜNCELLEME 18.11.2014 12:58

Azerbaycan Gençlik ve Spor Bakanı Azad Rahimov, Bakü'de düzenlenecek 2015 Avrupa Oyunları'nın Azerbaycan'ın tanıtımına ve sporunun gelişimine çok büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Azad Rahimov, Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçisi Faik Bağırov ile Çırağan Sarayı'nda düzenlediği toplantıda organizasyonla ilgili bilgiler verdi.

Rahimov, Azerbaycan'ın 23 yıl önce bağımsızlığını kazandığını hatırlatarak, "Dünyanın her yerinde bağımsızlığını yeni kazanmış ülkeler tanınmak isterler. Bunun en önemli yollarından biri de spor. Biz daha önce 2016 ve 2020 olmak üzere iki defa olimpiyat oyunlarına aday olduk. İlk defa katıldığımız olimpiyatlardan bu yana madalya sayımızı sürekli arttırıyoruz. Bizde gençlerin spora çok büyük ilgisi var. Avrupa Oyunları, Azerbaycan'ın tanıtımına ve sporunun gelişmesini çok büyük katkı sağlayacak" dedi.

Bakan Rahimov, 12-28 Haziran 2015'te gerçekleştirilecek organizasyon için hazırlıklarının sürdüğünü dile getirerek, "Tesislerin hepsi hazır değil ama çalışmalarımız büyük bir hızla devam ediyor. Tesisler, 1 Şubat 2015 tarihine kadar tamamlanacak. Sonra da mayıs ayına kadar test yarışları yapılacak. Tesislerle ilgili herhangi bir problem yok. Her şey yolunda gidiyor. Oyunlar için şu ana kadar 150 milyon avro harcama yapıldı" diye konuştu.

Rahimov, oyunlarda 9 branşta yapılacak müsabakaların olimpiyatlar için eleme niteliği taşıyacağını da sözlerine ekledi.

2015 Avrupa Oyunları

İlki Bakü'de gerçekleştirilecek Avrupa Oyunları'nda 49 ülkeden 6 bini aşkın sporcunun 20 branşta mücadele edecek.

Avrupa Olimpiyat Komitesi tarafından dört yılda bir düzenlenmesi planlanan organizasyonda sporcular, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları öncesinde kendilerini sınama şansı bulacak.

Toplam 18 tesiste yapılacak oyunların açılış töreni, inşaatı devam eden 65 bin kişi kapasiteli Bakü Olimpiyat Stadı'nda gerçekleştirilecek.

KAYNAK: AA