Potada derbi maçtan notlar

Fenerbahçe Ülker-Galatasaray Liv Hospital mücadelesinde sarı-lacivertli taraftarlar salonu doldurdu

Potada derbi maçtan notlar
Potada derbi maçtan notlar
GİRİŞ 17.11.2014 20:58 GÜNCELLEME 17.11.2014 20:58

Türkiye Basketbol Ligi'nde Fenerbahçe Ülker ile Galatasaray Liv Hospital arasında yapılan derbi mücadelesine, sarı-lacivertli taraftarlar yoğun ilgi gösterdi.

Ülker Sports Arena'da tribünleri dolduran sarı-lacivertli taraftarlar, karşılaşma öncesi yaptıkları tezahüratlarla, takımlarına destek verdi.

Kulüpler arasındaki anlaşma gereğince, Galatasaray taraftarı maçı salonda izleyemedi.

Fenerbahçe'de yönetim kurulundan İsfendiyar Zülfikari, Yalçın Haker, Hakan Dinçay, Selim Kosif, Selim Sapan bencin arkasındaki tribünde yer alarak karşılaşmayı izledi.

Sarı-kırmızılı ekip 5 ay sonra Arena'da

Geçen sezonun play-off final serisinin 7. ve son maçında Fenerbahçe Ülker karşısına çıkmayan sarı-kırmızılı ekip, 5 ay sonra Ülker Sports Arena'ya geldi.

Bundan önce Ülker Sports Arena'da sarı-lacivertli takım karşısına, 76-63 yenildiği final serisinin 5. maçında çıkan sarı-kırmızılı ekip, seride 3-3'lük eşitlik varken, kulüp yönetim kurulu kararıyla, 19 Haziran'da yapılması gereken 7. ve son maça çıkmamış ve hükmen mağlup ilan edilmişti. Final serisini 4-3 kazanan Fenerbahçe Ülker de 2013-2014 sezonunun şampiyonu olmuştu.

Galatasaraylı çok sayıda yönetim kurulu üyesi de karşılaşmayı salonda izledi. Mehmet Can Topsakal, Cem Kınay, Mete İkiz, Ural Aküzüm, Ahmet Tunç Akan, Ali Yüce, Selim Arda Üçer ve İsmail Sarıkaya mücadeleyi locadan takip etti.

Geniş güvenlik tedbirleri

Karşılaşma öncesi, salon dışında geniş güvenlik tedbirleri uygulandı.

Maça beyaz renkli otobüsle gelen sarı-kırmızılı kafilenin salona girişinden önce, çevik kuvvet ekipleri salonun önündeki yolda önlem aldı.

Galatasaray Liv Hospital bencinin arkasında ve çevresinde polislerin yanı sıra çok sayıda özel güvenlik elemanı bulunduruldu.

Fenerbahçeli taraftarlar takımların isimleri anons edilirken, sarı-kırmızılı oyunculara ıslıklarla tepki gösterdi. Taraftarlar, başantrenör Ergin Ataman'ın ismi anons edildiğinde ise tepkilerini arttırdı.

Futbolcular da maça ilgi gösterdi

Fenerbahçe Futbol A Takımı'nın bazı oyuncuları da Fenerbahçe-Galatasaray derbisine ilgi gösterdi.

Sarı-lacivertli futbolculardan Caner Erkin ve Hasan Ali Kaldırım, locadan maçı izleyenler arasında yer aldı.

Notlar

Karşılaşma öncesi ısınırken, iki takımın bazı oyuncuları arasında sohbetler oldu. Bjelica, Erceg ile Bogdanovic de Jawai ile bir süre konuştu.

Maça medya mensupları büyük ilgi gösterdi. Salonun basın tribünü tamamen doldu.

Galatasaray Kulübü Basketbol Şube Koordinatörü Murat Özyer ve maç kadrosunda bulunmayan Vougioukas ile Pocius da basın tribününde kendileri için ayrılan yerde oturarak maçı takip etti.

KAYNAK: AA