Eskrim: Büyükler Flöre Satellite Turnuvası

Kemer'de 12 ülkeden 69 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen turnuva, sona erdi

Eskrim: Büyükler Flöre Satellite Turnuvası
Eskrim: Büyükler Flöre Satellite Turnuvası
GİRİŞ 16.11.2014 17:27 GÜNCELLEME 16.11.2014 17:27

Türkiye Eskrim Federasyonunun 2014 faaliyet programında yer alan Büyükler Flöre Satellite Turnuvası, Kemer ilçesinde sona erdi.

Kemer Spor Salonu'nda düzenlenen turnuvaya 12 ülkeden 23'ü kadın, 46'sı erkek olmak üzere 69 sporcu katıldı. Müsabakalar, eleme usulüne göre oynandı.

Turnuvada Türkiye, Rusya, Avustralya, Avusturya, Kanada, İngiltere, İtalya, Kuveyt, Portekiz, Slovakya, Brezilya ve Finlandiya'dan sporcular, dereceye girebilmek için mücadele etti.

Türkiye Eskrim Federasyonu Başkanı Müminhan Bilgin, gazetecilere yaptığı açıklamada, satallite formatında 7 branş olduğunu belirterek, satallite turnuvasının dünya ve olimpiyat sıralamasını belirlemek için önemli olduğunu söyledi.

Satallite müsabakalarının Türkiye'ye yeni kazandırıldığına dikkati çeken Bilgin, Türkiye Milli Takım sporcularının dünya klasmanında yükselebilmesi için turnuvanın Türkiye için büyük bir şans olduğunu ifade etti.

Bilgin, Türkiye Eskrim Federasyonunun 1923'te kurulduğunu ancak bugüne kadar ölü bir süreç geçirdiğine değinerek, şöyle konuştu:

"Eskrim, yapılanma itibarıyla aristokrat sporu bilgisiyle faaliyet gösterdiği için gelişmemiştir. 2007'de federasyonu devraldığımızda 11 ilde faaliyet gösteriliyordu. Çok şükür, şimdi 50'yi aşkın ilde faaliyet yürütüyoruz. Eskrimin Avrupa ekolünde önemli bir yeri var. Dünyanın en iyi 16 ülkesi Avrupa ülkeleri arasında yer alıyor. Çin ve Kore son dönemlerde yükselmektedir ama ekol dediğimizde Fransa, Macaristan, İtalya ve Rusya'yı sayabiliriz. Amacımız, milli takımımızı 2016 Olimpiyatlarına sokabilmek."

Turnuvada alınan sonuçlar şöyle:

Kadınlar tablo 32

1. İrem Karamete (Türkiye)

2. Michala Cellerova (Slovakya)

3. Mariana Daffner (Brezilya)

3. Cansu Tor (Türkiye)

Erkekler tablo 32

1. Michele Del Macchia (İtalya)

2. Tevfik Burak Babaoğlu (Türkiye)

3. Fatih Güneş (Türkiye)

3. Yaser Mohammad (Kuveyt)

KAYNAK: AA