Yıldız Dağı'nda kayak heyecanı yakında başlayacak

Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekteri Ayhan: "Söz verdiğimiz gibi tesislerimizi kış döneminde hizmete hazır hale getireceğiz"

Yıldız Dağı'nda kayak heyecanı yakında başlayacak
Yıldız Dağı'nda kayak heyecanı yakında başlayacak
GİRİŞ 13.11.2014 12:51 GÜNCELLEME 13.11.2014 12:51

Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi'ni söz verdikleri gibi bu kış mevsiminde hizmete hazır hale getireceklerini belirtti.

İl Özel İdaresi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi'nde incelemelerde bulunan Ayhan, çalışmaların hummalı şekilde sürdüğünü, mevsim şartları el verdiği sürece bu hızlı sürecin devam edeceğini ifade etti.

Merkezde istihdam edilecek personel için ihale yapıldığını bildiren Ayhan, "Kayak uzmanı, snowtrack operatörü, tekniker gibi 26 kişiden oluşan bir teknik personelin istihdam sürecine başlayacağız. Erciyes AŞ'den alacağımız danışmanlık hizmetiyle bu bölgede eğitim sürecini başlatacağız. Tesislerimizi söz verdiğimiz gibi kış döneminde hizmete hazır hale getireceğiz" ifadesini kullandı.

Protokol imzaladıktan sonra işe alacakları 26 personeli 1 yıl boyunca eğiteceklerini aktaran Ayhan, "En büyük hedefimiz, tesislerimizi sağlıklı şekilde işleyebilir hale getirmektir. Günübirlik tesislerin inşaatı hızla devam ediyor. Tesislerin kış dönemine yetişememe ihtimaline karşılık 400 metrekarelik prefabrik bina yapılıyor. Bu kış burada kendimizi görebilmek hem de Sivaslıların ayağını buraya alıştırmak istiyoruz" açıklamasında bulundu.

Ayhan, tesislere Sıcak Çermik-havaalanı bağlantısını sağlayacak yeni bir yol projesi için çalışmaların devam ettiğini, mevcut yolların da standardının yükseltildiğini aktardı.

Yıldız Dağı'na kar yağmaması ihtimaline karşı da gerekli altyapıyı oluşturmanın gayreti içerisinde olduklarını belirten Ayhan, 2015 yılında tesisteki pistlere yapay kar sisteminin kurulacağını, kaynak konusunda sıkıntı olmadığını bildirdi.

Tesislere bu yıl kar yağmasını umduklarını ifade eden Ayhan, şunları kaydetti:

"Kar yağmadığı takdirde 75 milyonluk (liralık) bir yatırımın atıl kalması mümkün değil. 2015 yılında suni kar sistemine yönelik çalışma yapacağız. Bir su havuzu kuracağız. Teknoloji ileri seviyede, imkanımız ve kapasitemiz var. Para konusunda mücadele edeceğiz. Bu konunun takipçisi ve mimarı Milli Savunma Bakanımız Sayın İsmet Yılmaz'dır. Kendisi müsteşarlık döneminden beri bu işi takip etmektedir. Milletvekillerimizin de büyük desteği var ve para konusunda sıkıntı yaşamadık, yaşamayacağımızı da düşünüyoruz. Dolayısıyla kar yağmaması gibi bir duruma karşı 2015 yılında suni kar sistemini kuracağız. Suni kar sisteminin kurulmasıyla pistlerimiz uluslararası standartlara uygun hale gelecek."

KAYNAK: AA