Facebook ve Twitter'da bunu yapanlar yandı!

Yargıtay kararı ile Facebook ve Twitter basın olarak kabul edildi. Artık sosyal medyada "sporda şiddeti" teşvik edenler para cezası alacak.

Facebook ve Twitter'da bunu yapanlar yandı!
Facebook ve Twitter'da bunu yapanlar yandı!
GİRİŞ 31.10.2014 14:58 GÜNCELLEME 31.10.2014 14:59
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Eskişehir Başsavcı Vekili Celalettin Karanfil, "Facebook ve Twitter 'basın' gibi kabul edilmiyordu. Yargıtay şimdi bunu kabul etti. Burada normal vatandaş da sporda şiddeti teşvik ediyorsa aynı suç, aynı ceza onlar için de geçerli. Bununla ilgili 5 binden 50 bin liraya kadar para cezası var" dedi.

Seyirci için en büyük cezanın ''seyirden men'' cezası olduğunu belirten Karanfil şöyle devam etti:

"Seyirden men cezası alan kişi, karakola gidip imza atmak zorunda. Atmadığı her maç için 500 lira ceza kesiliyor. 20 bin lirayı bulan cezalar var. Onun için seyirden men cezasının aslında yaptırımının da olduğunun bilinmesi gerekiyor. Bu yasa tüm spor branşlarında geçerli, sadece futbolda değil hatta buna amatör ligler de dahil."

5 BİNDEN 50 BİN LİRAYA KADAR PARA CEZASI!

Karanfil, 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'un 22. maddesinin basın ve basın yayın yoluyla yapılan şiddete yönelik olduğunu dile getiren Karanfil, şunları kaydetti:

"Yargıtay'ın son uygulamaları kapsamında Facebook ve Twitter üzerinde yapılan yayınlar da bu kapsamda görülüyor. Facebook ve Twitter'de yazılanlara da dikkat etmesi gerekiyor. Gazete sahibine 100 bin liradan 500 bin liraya kadar para cezası kesilebiliyor. Bugüne kadar Trabzon'da bir gazeteye bu ceza kesildi. Facebook ve Twitter 'basın' gibi kabul edilmiyordu. Yargıtay şimdi bunu kabul etti. Burada normal vatandaş da sporda şiddeti teşvik ediyorsa aynı suç, aynı ceza onlar için de geçerli. Bununla ilgili 5 binden 50 bin liraya kadar para cezası var. Ayrıca 3 ay seyirden men cezası veriliyor."

YORUMLAR 9
  • SAMSUNLUYA 9 yıl önce Şikayet Et
    SAMSUNLU YORUMUNU PTT 1.LİG YAP... ÇOK AFKURMA.
    Cevapla
  • sami tümer 9 yıl önce Şikayet Et
    ilk önce şiddeti teşvik eden yöneticileri adam edin sonra seyirciye gelin, adam takımım için gerekirse soyunma odasıda basarım şikede yaparım diyor kimse sesini çıkaramıyor. yönetici böyle yaparsa seyirci herşeyi yapar.
    Cevapla
  • HalitBinVelit 9 yıl önce Şikayet Et
    Eee şimdi insanları şikeci diye sıkıysa suçlayın bakalım?..
    Cevapla
  • milletin ferdi 9 yıl önce Şikayet Et
    Sadece sporda şiddet mi cezalandırılacak? Ya Gezi, Kobani gibi bahanelerle sokakları yakıp yıkmaya can ve mal güvenliğine zarar veren şiddet ne olacak?
    Cevapla
  • HalitBinVelit 9 yıl önce Şikayet Et
    Onlarda Çok büyük cezalara çarptırılacak merak etme?....yani kısaca Yakan yıkana, ,can,a mal,a kasdedenlere ,küfür edene, insanları hırsız, şikeci diye suçlayanlara artık yargı yolu gözüküyor?.
    Cevapla
  • Adem 9 yıl önce Şikayet Et
    sadece sporda şiddeti mi teşvik edenler ceza alacak? milleti galeyana getirmeye çalışanlara sokakları savaş alanına çevirme için çağrı yapanlara birşey yok mu?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle