2 bin kişi, spor müsabakalarından men edildi

İçişleri Bakanlığı tarafından 'Spor Projesi' kapsamında 4 bin 895 kişi hakkında yasal işlem yapıldı. 2 bin 38 şahıs hakkında spor müsabakalarını seyirden men cezası verildi. Bu şahısların cezaları halen devam ediyor.

2 bin kişi, spor müsabakalarından men edildi
2 bin kişi, spor müsabakalarından men edildi
GİRİŞ 17.11.2013 17:22 GÜNCELLEME 17.11.2013 17:22

Spor projesi ile spor müsabakalarında istenmeyen olayların meydana gelmesinin önlenmesi ve bu olaylara karışan şahısların bir sonraki müsabakaya girişlerinin engellenmesi amaçlanıyor.

6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'un yürürlüğe girdiği 14 Nisan 2011 tarihinden günümüze kadar 4 bin 895 kişi hakkında yasal işlem yapıldı.

2 bin 38 şahıs hakkında spor müsabakalarını seyirden men cezası verildi. Şahısların cezaları halen devam ediyor.

Pol-Net Mobil Uygulamalar Projesi üzerinden de T.C kimlik numarası ile on-line sorgulamalar yapılıyor. Fotoğraflı karşılaştırmalar ile seyirden men cezası alanlar spor müsabakalarına alınmıyor. Projede, seyirden yasaklı kişilerin kolluk birimlerine müracaatlarının takibi de yapılıyor.

Elektronik bilet (e-Bilet) uygulamasına geçilmesiyle birlikte, yasaklı kişilere bilet satışının ve spor alanlarına girişlerinin Türkiye Futbol Federasyonu ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından da engellenebilmesi için projenin bu kurumlar ile paylaşılması planlanıyor.

Spor müsabakalarında güvenliğin daha etkin bir şekilde sağlanabilmesi amacıyla 6222 Sayılı Kanun'da gerekli ek hukuki düzenlemelerin yapılabilmesi için ilgili bakanlık yetkilileri ile koordineli bir şekilde çalışılmalar devam ediyor.