Marca, öyle bir kaynak gösterdi ki...

Roberto Mancini'nin Real Madrid'in Fransız yıldızı Karim Benzema'yı istediği yönünde haberlere İspanyol'nın en çok okunan gazetesi 'Marca' Malatya Güncel'i kaynak gösterdi.

Marca, öyle bir kaynak gösterdi ki...
Marca, öyle bir kaynak gösterdi ki...
GİRİŞ 11.10.2013 18:26 GÜNCELLEME 11.10.2013 18:59
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İspanyol Marca gazetesi, dün internet sitesinden yayınladığı haberde Galatasaray teknik direktörü Roberto Mancini'nin Real Madrid'in Fransız yıldızı Karim Benzema'yı kadrosunda görmek istediğini okuyucularına duyurdu.

Haberin detaylarına inildiğinde İspanyol gazetecilerin bu transfer söylentisinin kaynağı olarak, Malatya'nın yerel gazetesi "Malatya Güncel" isimli gazeteye dayandırıldı.

Benzema transferinin yanı sıra haberin içinde Burak Yılmaz'ın ayrılacağı iddiası da yer aldı.

Türk futbolseverler, Marca'nın bu kaynağını görünce, sosyal medyada İspanyol gazetesi Marca alay konusu oldu.


Malatya Güncel Gazetesi İmtiyaz Sahibi Murat Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, haberin, gazetelerinin internet siteleri kaynak gösterilip Marca gazetesinde yayınladıktan sonra sosyal paylaşım sitelerinde yer aldığını ifade ederek, "Malatya Güncel'in böyle bir haberle gündeme gelmesi espiri konusu oldu. Marca gibi bir gazetede, İspanya gibi dünyada sayılı bir medyanın olduğu ülkede, Malatya Güncel'in kaynak gösterilip haber yapılması sosyal paylaşım sitelerinde Marca'yı alaylı bir şekilde gündeme taşıdı" dedi.

Onur kırıcı bir şey olmadıktan sonra kaynak gösterilmelerinde bir sorun olmadığına değinen Çelik, "Reklamın iyisi veya kötüsü olmaz. Malatya Güncel demek ki bir Marca" diye konuştu.

- Marca'nın kendilerini kaynak göstermesinden gurur duyuyor

Marca gazetesinin kendilerini kaynak göstermesinden gurur duyduğunu belirten Çelik, şöyle devam etti:

"Bizim tarafımızdan bir haberin paylaşılması, (nitekim kaynağımızda belliydi) burada gerçekten gurur duyuyorum. Bu, Malatya'nın en güzel reklamı diye düşünüyorum. Umarım okuyucu sayımız daha çok artar. Malatya'nın, Türkiye'nin, dünyanın gündemine belirleyici haberlerle çıkarız. Okuyucu oranlarımızın yüksek olmasından dolayı İspanyol gazetesi bizi öne çıkardı. Burada şaşılacak bir şey yok. Artık Malatya'nın haberlerini dünya da takip ediyor. Dünyanın haberlerini de Malatya takip ediyor. Bu da bizim için bir gurur kaynağı. Malatya'nın sesini bütün dünyaya internet üzerinden duyurmamız, Marca gibi bir gazetenin, Eurosport gibi bir televizyonun Malatya Günceli kaynak göstermesi de bizim güvenirliğimizi sergilemiştir."

Çelik, haberi Skorer internet sayfasından aldıklarını belirterek, "Marca Skorer'i değil de bizi gündeme taşımıştır. Kendilerine teşekkür ediyoruz" dedi.

YORUMLAR 4
  • OTTOMAN EMPİRE 10 yıl önce Şikayet Et
    hayat bizi şaşırtmaya devam ediyor :D. sözcü ye dayandırsaydı daha komik olurdu ama :)
    Cevapla
  • hakkımhakkım 10 yıl önce Şikayet Et
    obamanın türkiye ziyareti. obama geldiğinde (dünya Türkiye'yi sadece kayısısı ile tanımamalı ) demişti,..Malatya deyip geçmeyin :)
    Cevapla
  • yusuf kılıç 10 yıl önce Şikayet Et
    Boru Değil Malatya Gündem. Eleştirilere Marca'dan cevap geldi. Marca : Boru Değil Malatya Gündem
    Cevapla
  • ZiyaretÇi 10 yıl önce Şikayet Et
    delinin biri kuyuya taş atmış. 40 akıllı çıkartamamış
    Cevapla