İstanbul 2020 için yeni umut doğdu

Tokyo'daki nükleer tehdit bize yarayabilir... Tokyo Belediye Başkanı'nın Başbakan Abe'nin IOC'yi nükleer sızıntıyla ilgili yanılttığını açıklamasının ardından İstanbul 2020 için yeni bir ışık doğdu, tartışmalar büyüyor...

İstanbul 2020 için yeni umut doğdu
İstanbul 2020 için yeni umut doğdu
GİRİŞ 26.09.2013 06:57 GÜNCELLEME 26.09.2013 07:12
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

İstanbul'un 2020 Olimpiyatları'na ev sahipliği yapmasına yol açacak çok sürpriz gelişmeler yaşanıyor. Tokyo Belediye Başkanı Inose'nin Japonya Başbakanı Abe'nin Olimpiyat Komitesi'ni yanılttığını açıklayıp, "Fukushima'daki sızıntı kontrol altında değil. Sorunu çözmek için Olimpiyat Komitesi özel bir fon ayırmalı" demesi, IOC çevrelerinde büyük şok etkisine yol açtı.

AKDENİZ'İ DE SONRADAN KAZANMIŞTIK

2020 Olimpiyatları'na ev sahipliği yapmaya hak kazanan Tokyo'nun bu gelişmenin ardındın güvenirliği sorgulanmaya başlandı. Hukukçular da Japonya Başbakanı Şinzo Abe'nin Buenos Aires'te yalan söylediğinin ortaya çıkmasının ardından 2020'nin İstanbul'a verilmesi için araştırma başlattı. Akdeniz Oyunları'da ekonomik kriz yüzünden Yunanistan'dan alınıp bize verilmişti.

KAYNAK: AKŞAM
YORUMLAR 16
  • Hel Fodul 10 yıl önce Şikayet Et
    cemil macit, sen bu hesapla iki yakayı zor bir araya getirirsin. olimpiyat için yapılan yatırımlar olimpiyatlar bitince yerin dibine mi geçiyorlar? temellerine dinamit mi konulacak yapılacak spor tesislerinin? o tesisler olimpiyat bitince de insanımıza hizmet etmeye devam edecekler ve belki bu sayede hem tesis imkanlarının artması sayesinde daha çok gencimiz spor yapacak, uluslararası başarılarımız artacak, gençler kötü alışkanlıklar yerine spora yönelecek ve hem de belki yeni organizasyonlar alacağız.
    Cevapla
  • HalitBinVelit 10 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH işte ?....eğer nasip olacaksa..... ...Bir yerlerden bir şey çıkarır tokyo of....2020 Türkiyede....
    Cevapla
  • serkan 10 yıl önce Şikayet Et
    Cemil Macit. Hesabını sevdim, Bimer 'e yazıyorum hemen seni Maliye Bakanı yapsınlar. böyle bir değer harcanmamalı.
    Cevapla
  • Ü N V E R 10 yıl önce Şikayet Et
    Rıfat arkadaşım...... Elbetteki böyle bir soruna, hiç bir insan evladı senden farklı bakmaz. Ancak Tokyoda olimpiyatların yapılamayacağı konusunda kati bir karara varılması halinde, niye benim ülkemde yapılmasın ki...Millet olarak onur duyarız bundan
    Cevapla
  • yunus doğdu 10 yıl önce Şikayet Et
    TÜRKİYE. 2020 olimpiyatlarına katılmasın gerekçe ise sporcularımızın ve heyetin sağlığını tehlikeye atamayız densin bunu şimdiden deklare etsin en azından sansasyon olur o çekik gözlülere ve dünyaya..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle