Koreli başkandan şok olimpiyat açıklaması!

23 Yaşaltı Tekerlekli Sandalye Basketbol Dünya Şampiyonası'nı izlemek üzere Adana'ya gelen Güney Kore Tekerlekli Sandalye Basketbol Federasyonu Başkanı In Chul Shin, 2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'nın Tokyo'ya verilmesiyle ilgili, ICO üyelerinin Türkiye'ye ön yargılı davranarak haksızlık yaptıklarını bildirdi.

Koreli başkandan şok olimpiyat açıklaması!
Koreli başkandan şok olimpiyat açıklaması!
GİRİŞ 13.09.2013 11:54 GÜNCELLEME 13.09.2013 12:05

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Shin, ülkesinde olimpiyat oyunları düzenlendiğini anımsatarak, olimpiyatlara hazırlanmanın ve ev sahibi olmanın ne denli güç, zahmetli ve sıkıntılı olduğunu yakından bildiğini belirtti.

Türkiye'nin, 2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'na diğer adaylıklarına oranla çok iyi hazırlandığını ve çok iyi de sunum yaptığını vurgulayan Shin, ''Uluslararası Olimpiyat Komitesi(ICO) üyeleri kriterleri uygun olan Türkiye'ye ön yargılı davranarak haksızlık yaptılar. Olimpizmin temelinde tarafsız davranma ve ilkeli olma var. ICO üyeleri değerlendirme yaparken bazı önemli kriterleri gözardı ettiler'' ifadelerini kullandı.

- Japonya'daki deprem

Shin, Japonya'da Mart 2011'deki depremden Fukuşima Nükleer Santrali'nin hasar gördüğüğünü ve bu sanraldeki nükleer sızıntının hala devıam ettiğini öne sürerek, şöyle devam etti:

''Güney Kore ile Çin hükümeti, Japonya'ya komşu olduğu için Fukuşima Nükleer Santrali'ndeki sızmanın, denizi, balıkları ve diğer canlıları, meyve, sebze, süt ürünlerini ne kadar etkileyip etkilemediğini belirten bir rapor vermesini istedi. Ne yazık ki aylardır bize cevap bile vermediler. Çünkü sızıntıdan kaynaklanan radyasyon sanılandan 16 kat daha fazla. Tüm canlılarda önemli hasarlar bırakan nükleer santraldeki sızıntıya rağmen Japonya'ya olimpiyat verilmesi düşündürücü.''

AA