İtalya'dan Japonlar'a büyük övgü

İtalya Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Giovanni Malago, 2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'nı düzenleme hakkını kazanan Japonya'yı en iyi proje olarak değerlendirdi.

İtalya'dan Japonlar'a büyük övgü
İtalya'dan Japonlar'a büyük övgü
GİRİŞ 08.09.2013 11:11 GÜNCELLEME 08.09.2013 11:11

İtalya Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Giovanni Malago, 2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'na ev sahipliği yapma hakkının Tokyo'ya verilmesini, "En iyi proje kazandı" sözleriyle değerlendirdi.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin (IOC) Arjantin'in başkenti Buenos Aires'teki 125. toplantısına katılan İtalyan sporunun bir numaralı ismi Malago, ANSA ajansında yer alan habere göre, "En iyi proje, en iyi dosya kazandı. En güvenilebilir, en desteklenebilir, teknik özellikleri ve ekonomik güvenilirliği olan aday kent kazandı" diye konuştu.

Ülkenin önemli spor gazetelerinden La Gazetta dello Sport'ta ise 2020'nin nihai ev sahibinin belirlendiği oylamada Madrid'in ilk turda elenmesiyle büyük bir şok yaşadığı, herkesin finalde Madrid'in İstanbul'u geride bırakarak Tokyo ile yarışmasını beklediği ifade edildi.

İtalyanların, 2024Yaz Olimpiyat Oyunları'nın Avrupa'da olabilmesi için 2020 adaylığında Tokyo'yudesteklediği kaydedilmişti