Tokyo'nun endişesi nükleer sızıntılar!

İstanbul'un katılacağı, 2020 Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği yapacak olan kentin belli olacağı IOC 125. Kongresi'ndeki oylamada en güçlü rakibimiz Tokyo'nun en yumuşak karnı nükleer sızıntılar.

Tokyo'nun endişesi nükleer sızıntılar!
Tokyo'nun endişesi nükleer sızıntılar!
GİRİŞ 07.09.2013 10:31 GÜNCELLEME 07.09.2013 10:31

İstanbul'un katılacağı, 2020 Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği yapacak olan kentin belli olacağı IOC 125. Kongresi'ndeki oylamada en güçlü rakibimiz Tokyo olacak. Birçok kesim tarafından favori olduğu dile getiren Tokyo kentinin en yumuşak karnı ise Japonya'daki nükleer sızıntılar.

"Yarını keşfet" sloganıyla yola çıkan Tokyo, sürekli gelişen dünyada küresel keşfi ve durmak bilmeyen yenilenmeyi bir araya getirmeyi taahhüt ediyor. Japon insanının benzersiz kültürü ve değerleri ile Tokyo kentinin coşkusunu ve küresel trendleri birleştirmeyi hedefleyen Tokyo 2020, yeni neslin gözünde olimpik
değerleri güçlendirmeyi ve dünya çapında daha fazla genci sporla tanıştırmayı garanti ediyor.

İSTANBUL'UN 3'TE 1'İ KAYNAK AYIRDILAR!

Ekonomide yeni bir yapılanmaya giden Tokyo, 2020 Olimpiyatları için sadece 4,9 milyar dolarlık bir kaynak ayırdı. Tokyo'nun bütçesinin, devlet ve özel sektörün biraraya gelmesiyle 19,2 milyar dolara çıkan İstanbul'un bütçesinin neredeyse 3'te 1'i olması dikkati çekiyor.

DOPİNG'DEN VURMAYA ÇALIŞTILAR

Tokyo 2020 Adaylık Komitesi Başkanlığını da yürüten Tokyo Valisi Naoki Inose, İstanbul'un Tokyo'ya oranla adaylık için "daha az gelişmiş" ve "daha az donanımlı" bir kent olduğunu iddia etmiş, "Sporcular için en iyi yer hangisi? İki ülkenin oluşturmak üzere olduğu altyapısını ve gelişmiş tesislerini birbiriyle karşılaştırın" ifadelerini kullanmıştı.

Öte yandan Türkiye'de son dönemde atletizmde yaşanan doping skandalını kullanan Japonlar, ülkelerinde bu tür olaylara rastlanmadığı, hatta ilkokullarda çocukları doping konusunda bilinçlendirici derslerin okutulduğunu vurgulayarak Türkiye'ye gönderme yapmaya çalıştı.

(sporx)