Türkiye'de gözler Buenos Aires'e çevrildi

2020 Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği yapacak kent, bu akşam Arjantin'de belli olacak. İstanbul, uzun süredir Olimpiyat Oyunları'na evsahipliği için uğraşıyor.

Türkiye'de gözler Buenos Aires'e çevrildi
Türkiye'de gözler Buenos Aires'e çevrildi
GİRİŞ 07.09.2013 03:19 GÜNCELLEME 07.09.2013 09:23

2020 Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği yapacak kent, bu akşam Arjantin'de belli olacak. İstanbul, uzun süredir Olimpiyat Oyunları'na evsahipliği için uğraşıyor. 2020 adayı İstanbul ilk defa üçlü finale kaldı. Rakipler Tokyo ve Madrid. 2020 Olimpiyat Oyunları'nın evsahibini Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin bugün yapacağı oylama belirleyecek.

İstanbul 2020 Olimpiyat tarihinde çığır açacak ilklere imza atma fırsatını yeniden vurguladığı son toplantısında İstanbul 2020 Adaylık Komitesi Başkanı Hasan Arat, Milli Olimpiyat Komitesi Genel Sekreteri Neşe Gündoğdu, hem sunum yaptı hem de uluslararası basının sorularını cevapladı.

İstanbul 2020 Adaylık Komitesi bugün, adaylık ekibinin Buenos Aires'te düzenlenecek IOC Oturumu'nda yapacağı nihai sunum öncesi düzenlediği 'Tarih Yazılıyor' başlıklı son basın brifingiyle, İstanbul 2020 Oyunları'nın Olimpik Hareket'e getireceği ilkleri bir kez daha vurguladı.

İstanbul 2020 Adaylık Komitesi Başkanı Hasan Arat'ın İngilizce olarak yaptığı sunumda şu başlıklara dikkat çekildi:

İstanbul 2020,
• Türkiye'de düzenlenecek ilk oyunlar olacak ve Olimpik Hareket'e dünyanın yepyeni bir bölgesinde, yepyeni bir kültüre açılma fırsatı sunacak;

• Hem Avrupa hem Asya'ya uzanarak, iki kıtada birden aynı anda düzenlenecek ilk Oyunlar olacak;

• Çoğunluğu Müslüman bir ülkede düzenlenecek ilk Oyunlar olacak;

• Nüfusun neredeyse yarısının 25 yaşın altında olduğu bir ülkede düzenlenecek ilk Oyunlar olacak;

• Olimpiyat Kanunu, Organizasyon Komitesi, düzenleme ortakları ve hükümet garantili finansmanı daha ilk günden hazır olan ilk Oyunlar olacak.

KAYNAK: CİHAN