F.Bahçe'ye verilen ceza sadece şikeden değil

Fenerbahçe'nin UEFA Disiplin Kurulu tarafından 2+1 yıllık yeni bir yaptırımla karşı karşıya kalması büyük bir şok etkisi oluştururken, cezanın sırrı da kısmen netleşti.

F.Bahçe'ye verilen ceza sadece şikeden değil
F.Bahçe'ye verilen ceza sadece şikeden değil
GİRİŞ 26.06.2013 06:27 GÜNCELLEME 26.06.2013 13:58
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Şike ile ilgili kupalardan men edilme yaptırımını bir yılla sınırlandıran UEFA Disiplin Kurulu, Fenerbahçe Kulübü'nün Mayıs 2011'de Avrupa kupalarıyla ilgili doldurduğu katılım kriterleri formunda ortaya çıkan mahkeme ve TFF kararıyla yalan beyanda bulunduğu gerekçesiyle sarı-lacivertlilere bu yaptırımı uyguladığı öğrenildi.

UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino, 23 Ağustos 2011'de TFF'ye gönderdiği mektupta da konuyla ilgili "...özellikle kulübün, Nisan 2007'den beri hiçbir şike eylemine katılmadığı yönünde doldurduğu Katılım Kriteri formunda yalan söylediği konusunda suçlu bulunması halinde, verilecek nihai ceza muhtemelen çok daha ağır olacaktır" ifadelerine yer vermiş; burada da Makedon takımına verilen cezayı örnek göstermişti

UEFA 22 HAZİRAN'DA "DOSYA KAPANMADI" DEMİŞTİ

UEFA'nın F.Bahçe'yi geçen sezon Şampiyonlar Ligi'ne davet etmesinden sonra dosyaya kapandı gözüyle bakılırken, 22 Haziran 2012'de verilen kararın bir ara karar olduğu ortaya çıktı. UEFA'nın geçen yıl Haziran ayında henüz ilgili olay konusunda mahkeme kararı verilmediği için sarı-lacivertli kulübü ara kararla kupaya davet ettiği ve gönderilen yazıda Fenerbahçe için dosyanın kapanmadığı mesajının da net bir şekilde verildiği dikkat çekildi. UEFA, geçen yıl F.Bahçe'ye "Kupaya katılabilir" şeklinde gönderdiği yazıda, "UEFA Kontrol ve Disiplin Komitesi, Disiplin Müfettişi ve Fenerbahçe'nin kendisine ilave dosyalar sunabilmesinin uygunluğuna ve katılıma uygunluk konusunda son kararın UEFA Disiplin Kurulun'da olduğu kaydıyla, şu an itibarıyla Fenerbahçe'nin UEFA karşılaşmalarına katılabilmesine karar verilmiştir" ifadeleri kullanılmıştı. Bu arada gerekçeli kararın üç gün içinde kulüplere bildirileceği öğrenildi.

İŞTE INFANTINO'NUN 23 AĞUSTOS 2011 GÜNÜ TFF'YE GÖNDERDİĞİ MEKTUPTAKİ O KISIM

"Vurgulamak isteriz ki, eğer bu yollardan herhangi birine başvurulmaz ve UEFA, kulüp hakkında kendi disiplin soruşturmasını açmak zorunda kalırsa (şimdi veya önümüzdeki aylar içinde), özellikle kulübün, Nisan 2007'den beri hiçbir şike eylemine katılmadığı yönünde doldurduğu Katılım Kriteri formunda yalan söylediği konusunda suçlu bulunması halinde, verilecek nihai ceza muhtemelen çok daha ağır olacaktır. Verilebilecek nihai ceza konusunda bir tahminde bulunmamız mümkün olmamakla birlikte, bazı diğer olaylarda şike yapan kulüplerin (örneğin Pobeda) UEFA kulüp şampiyonalarına katılmaktan sekiz yıla kadar men edildiklerini belirtebiliriz."

İŞTE UEFA'NIN 22 HAZİRAN 2012'DE "GEL" DERKEN VERDİĞİ "KAPANMADI" MESAJI

UEFA Kontrol ve Disiplin Komitesi, Fenerbahçe Kulübü'nün 2012-2013 sezonunda UEFA Şampiyonlar Liginde yer almasına;
1- UEFA Kontrol ve Disiplin Komitesi, Disiplin Müfettişi ve Fenerbahçe'nin kendisine ilave dosyalar sunabilmesinin uygunluğuna;
2- Katılıma uydunluk konusunda son kararın UEFA Disiplin Kurulun'da olduğu kaydıyla, şu an itibarıyla Fenerbahçe'nin UEFA karşılaşmalarına katılabilmesine karar verilmiştir.

YORUMLAR 12
  • yaşar ak 10 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyeye verilmiş ödüldür.. Eğer toplum şikenin yanlış bir şey olduğunu anlar, her kim yaparsa çirkeftir der inanırsa. O zaman " Brezilya dizisi değil de futbol zevki alabiliriz.(Bir fenerli " ya iyi oldu, şikeden öyle veya böyle şikeden kurtulacaksak ne ala başım gözüm üstüne" diyorsa o arkadaş bozulmamış birisidir.
    Cevapla
  • Kürşat Kadir ALPEREN 10 yıl önce Şikayet Et
    SÜTTEN ÇIKMIŞ AK KAŞIK ...MIŞ. Fenerbahçelileri anlamakta güçlük çekiyorum. Düne kadar şike yapmadık naraları atarken, bu gün siz de sütten çıkmış ak kaşık değilsiniz diyorlar. Emek hırsızlığını kabul edip, başkalarına da aynı yaftayı yapıştırmak için çaba sarf ediyorlar. Biraz dürüstlük lütfen. Emek hırsızı olan yöneticilerinize çatın, başka taraftarlara laf yetiştireceğinize.
    Cevapla
  • Sultan Sonuncu Ahmet 10 yıl önce Şikayet Et
    Fenerbahçe Çirkef Diyelim!. Peki Trabzon, Galatasaray, diğer kulüplerdeki yöneticiler, 5 vakit namazında doğrudan kıl kadar ayrılmayan, evliya kullar mı? Fenerbahçe hasbelkader yakalandı ama Fenerbahçe'ye damgayı vururken, sanki kendi kulüpleriniz tarihinde hiç bir şey yapmamış gibi ikiyüzlülük yapmayın!.. Yeri geldiğinde babanızın oğluna bile güvenmezsiniz, ama maşallah bizim takımlarımız hiç şike yapmadı havasındasınız. Nereden biliyorsunuz?
    Cevapla
  • Çetin ERDOĞAN 10 yıl önce Şikayet Et
    sütten çıkmış ak kaşıklara. herkes sütten çıkmış ak kaşık oldu denizli F.B. maçını nekadar çabuk unuttu bu spor camiası beşiktaş sanki piyangodan çıktı oda beklemiyordu bu cezalyı fenere verilir bizde şampiyonlar ligine gideriz diyorlardı
    Cevapla
  • Atila KOÇ 10 yıl önce Şikayet Et
    Furkan kurnazı. okumanız yok galiba yazmanız var ama, ceza ŞİKE yapan iki takıma veriliyor, Türkiyeyle ne alakası var. arsızlar, hırsızlar, Şike yapsın ondan sonra çıkın efenim bu ceza Türkiyeye verildi, yohh yaw, şikecilere verildi hafız daha neyi saklamaya daha neyi inkar etmeye çalışıyorsunuz, daha neyi savunmaya çalışıyorsunuz, hadi kendinizi böyle kandırabiliyorsunuzda, hiçmi Allah tan korkunuz yok ya la
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle