Akdeniz Oyunları'nda kürekte 2 madalya

Akdeniz Oyunları'nın Adana'da Seyhan Baraj Gölü, Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Kayıkhanesi'nde gerçekleştirilen kürek yarışmasında Türk Milli Takımı'ndan hafif kilo tek çiftlerde Hüseyin Kandemir, hafif kilo 2 çifte ise Enes Kuşku ile Bayram Sönmez ikilisi gümüş madalya kazandı.

Akdeniz Oyunları'nda kürekte 2 madalya
Akdeniz Oyunları'nda kürekte 2 madalya
GİRİŞ 23.06.2013 14:21 GÜNCELLEME 23.06.2013 14:21

Kürek Milli Takımı Antrenörü Gökmen Kaya, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi'nin çabalarıyla oluşturulan albano sistem kürek parkuru sayesinde tesislerin Avrupa düzeyinde olduğunu, alınan 2 gümüş madalya ile mutlu olduklarını söyledi.

Kaya, Akdeniz Oyunları öncesinde farklı mekanlarda antrenman yaptıklarını, bundan böyle tüm antrenman ve ikili kampları Adana'da yapmayı hedeflediklerini belirtti. Kaya, "Gerçek hedefimiz 2016 yılında Brezilya'nın Rio de Jeneiro Kentin'nde gerçekleştirilecek Olimpiyat Oyunları'na katılmaktır. Başta İtalya olmak üzere tüm rakiplerimiz güçlü olmasına rağmen, kazanılan 2 gümüş madalya da çok anlamlı. Federasyon Başkanımız İlhami İşseven ile bizlere sürekli destek olan yönetim kurulu üyeleri ve kürek sporu yapan kulüplerin yöneticilerine teşekkür ederim.'' diye konuştu.

Bu arada, hafif kilo tek çiftede ikinci olarak gümüş madalya kazanan ve aynı zamanda Galatasaray Kürek Takımı Sporcusu olan Hüseyin Kandemir ile hafif kilo 2 çiftede ikinci olan Enek Kuşku ile Bayram Sönmez'in ödüllerini, Federasyon Başkanı İlhami İşseven, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Genel Sekreter Yardımcısı Bilal Porsun, TMOK Genel Sekreter Yardımcısı Nihat Usta ile Yarış Direktörü Harun Tosun verdi.

Müsabakaları, Vali Yardımcısı Halis Arslan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, Akdeniz Oyunları Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz, Akdeniz Oyunları Adana Koordinatörü Vedat Kahyalar, Gençlik Hizmetleri Şube Müdürü Kazım Tekin izledi.

KAYNAK: CİHAN