Yeni stad için çok büyük teklif

Türk Futboluna aralarında Aykut Kocaman, Hakan Şükür, Tuncay Şanlı gibi onlarca isim kazandırmasına rağmen tarihinin en kötü dönemini geçiren Sakaryaspor, 3. Lig'e düşerek hayal kırıklığı yaratırken kentte yapılması planlanan 25 bin kişilik stadyumun ihalesi yapıldı.

Yeni stad için çok büyük teklif
Yeni stad için çok büyük teklif
GİRİŞ 29.05.2013 02:30 GÜNCELLEME 29.05.2013 02:36

TBBM İnsan Haklarını Araştırma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, Adapazarı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada Sakarya'da yapılacak olan yeni stadyum için TOKİ'nin 30 Nisan'da ihale gerçekleştirdiğini belirtti. Üstün, "Yeni stadyum için verilen teklif, KDV hariç tam 106 milyon TL. Modern stadyum şehrimize hayırlı uğurlu olsun. İnşaatın başlamasının ardından yeni stat, 800 günde tamamlanacak" dedi.

Üstün, Büyükşehir Belediyesi'nin arsa devrini tamamladığı, TOKİ tarafından inşa edilecek yeni stadyumun ihalesinin gerçekleştirildiğini belirterek şunları söyledi:

"Büyükşehir Belediyemiz 60 dönümün üzerinde bir arsa tahsisi gerçekleştirdi. Gençlik ve Spor Bakanlığı'na arsa devrinin ardından başlayan çalışmalar sonucunda 30 Nisan'da stadın ihalesi de yapıldı. TOKİ tarafından yapılan incelemeler sonucunda ihaleyi almaya hak kazanan firma belli oldu. Yeni stadyum için verilen teklif, KDV hariç tam 106 milyon 54 bin TL'dir."

Yeni stadyum inşaatının başlamasının ardından en fazla 800 gün içinde bitirileceğini de belirten Üstün, "Bunun maliyeti arsa bedelini hariç tutarsak KDV hariç, 106 milyon TL.'dir." diye konuştu

KAYNAK: DHA