Dillerdeki şarkı: Alem Buysa Kral Cimbom

Schalke 04 galibiyeti sonrası tüm Galatasaraylılar'ın dilinde aynı beste: Alem buysa kral Cimbom... İşte Mahsun Kırmızıgül'ün yıllar öncesinde söylediği o şarkı...

GİRİŞ 13.03.2013 07:20 GÜNCELLEME 13.03.2013 11:56

Devler Ligi'ne 5 yıl aradan sonra katılan Galatasaray, muhteşem bir oyunla Schalke 04'ü yenerek çeyrek finale adını yazdırmayı başardı. Almanya'da oynanan 2. tur rövanş maçında Galatasaray, Alman temsilcisini 3-2'lik skorla yenerek çeyrek finalde mücadele etme hakkını kazandı.

Galatasaray'ın bu galibiyetle çeyrek finale adını yazdırması tüm Türkiye'yi sokağa dökerken, Sarı-Kırmızılı ekip 2000 ruhunun yeniden canlandığını herkese göstermiş oldu.

GS İLK KEZ 1993 YILINDA KATILDI

1993'te ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde yer alan Galatasaray, o yıl Manchester United ile Old Trafford'da tarihi bir maça çıkmıştı. Bütün futbol otoriteleri Galatasaray'ın bu maçtan fark yiyerek ayrılacağını düşünüyordu. Yöneticiler ve oyuncular da tedirgindi bu maç öncesi. Ancak beklenen olmadı, Old Trafford'da tarihi bir skor çıktı. Galatasaray Kubilay Türkyılmaz ( 2 ) ve Arif Erdem'in attığı gollerle 3-3 berabere kalarak İngiliz devini Şampiyonlar Ligi'nin dışına itmişti.

O tarihi maçın haftasında ise nerdeyse tüm Türkiye ekrana kilitlenmişti. Dönemin sanatçıları da Galatasaray için şarkılar yapmaya başlamıştı. Bu şarkılardan Mahsun Kırmızıgül ve Mustaf Sandal'ın parçaları o dönem bu tarihi galibiyet kadar ses getirmişti.

Aradan 20 yıl geçti ve Galatasaray'ın bugünkü Schalke zaferi sonrası bu şarkılar yeniden paylaşım sitelerinin gözdesi oldu.

İŞTE O ŞARKILAR: