Dilmen: Gurur duymamak mümkün değil!

Spor yazarı Rıdvan Dilmen, Beşiktaş'ın Porto deplasmanındaki 3-1 zaferinin ardından siyah-beyazlıları yere göğe sığdıramadı.

Dilmen: Gurur duymamak mümkün değil!
Dilmen: Gurur duymamak mümkün değil!
GİRİŞ 14.09.2017 11:30 GÜNCELLEME 14.09.2017 11:30
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

İşte Rıdvan Dilmen'in Porto-Beşiktaş maçıyla ilgili Sabah Gazetesi'ndeki köşe yazısı;

Gurur duymamak mümkün değil. Deplasmanda Porto ile oynuyorsun.. Geriye düşmüyorsun ve iki kez öne geçiyorsun

Türkiye, Beşiktaş'la ne kadar gurur duysa azdır… Porto'yu belki ilk defa bir Türk takımı yenmiş olabilir, hatta öyle bir maç olur ki rakip kaçırır kaçırır, kontrataklarla garip gollerle kazanıp, tarihe not düşersin. Tarihimizde böyle maçlar vardır ama dünkü karşılaşmayı izlediğimiz zaman gurur duymamak mümkün değil… Deplasmanda Porto ile oynuyorsun, topa sahip olma oranı hemen hemen aynı ve geriye düşmüyorsun. İki kez öne geç-i yorsun… Bu neden önemli? İkinci yarıda rakibin, Brahimi'nin etkinliği ile kazandığı kornerler dışında etkisi yok.

Maç 2-1'ken son 15 dakikayı, değerlendirince Beşiktaş'ın ne kadar büyük futbol oynadığını görürüz. 78. dakikadan sonra Beşiktaş, hem baskıyı kırdı hem oynamaya başladı hem de 3. gol öncesi kendi ceza sahası çizgisinde Pepe baskı altına alınmasına, hatta kaleci geri pas yapmasın diye pres yapılmasına rağmen Pepe sol ayağıyla topu Caner'e attı yani bamgüm vurmadı. Caner de rakip ceza sahasına 10 metre kala, yani dakika 86 olmasına rağmen ve 2-1 galipken sol bekin hücumda Babel'le oynadı. Negredo-Babel derken 3'ü buldu. Yani Beşiktaş'ın öndeyken son 15 dakika kala oyuna hükmetmesi, hatta son 15 dakika Pepe ve Tosic'in çizgiye kadar çıkması, Caner'in de rahat rahat hücum yapmasını sağladı. Çünkü dönen topları artık rakip sahada Beşiktaş alıyordu. Maçın tamamına yakınını dar alanda oynaması, oynadığı büyük oyunu gösteriyor. Her babayiğidin harcı değil. Porto deplasmanına gideceksin, Vodafone'daki gibi ideal kadronla sanki bir Anadolu takımı karşısındaymış gibi oynayacaksın… Yoldan geçen birine sor; Atiba, Oğuzhan, Talisca, Quaresma, Cenk, Babel… İki bekin hücumcu; Adriano ve Caner… Onun için Şenol Hoca'yı kutlamak gerek. Beşiktaş çok tecrübeli bir takım oldu. Uluslararası maç oynamaya alışık oyuncular.

Porto takımını hemen hemen ilk kez dolu dolu izledim.. Bir kere iyi takım. Portekiz Ligi'nde gol yememesi beni ilgilendirmez ama Porto hızlı oynayan, savunma arkasına iyi top atabilen bir o kadar da savunma arkasına iyi koşucuları olan takım. Ancak Beşiktaş gibi hızla cevap verebilen bir takım Porto'yu bu duruma düşürebilir. Futbol güzel bir oyun… Ben hep hayatım boyunca oyun olarak gördüm, eğlence olarak gördüm. Zevk alma olarak gördüm, oynarken de izlerken de… Beşiktaş takımı oyun oynamayı seven bir takım. Herkes çok iyi oynadı ama Cenk 3 kişilik oynadı, tebrikler… Hakeme de bayıldım.

YORUMLAR 5
  • doğrucu 6 yıl önce Şikayet Et
    bu kadar büyütmeyin yahu.alt tarafı bir maç kazandık.gelir portoda burda yener bjk yı.daha 5 maç var oynanacak.bizim hastalığımız bu işte hemen şampiyon olup hemen küme düşüyoruz.Gruptan leipzig ve monaco el le çıkarlar bjk ufeya gelir.
    Cevapla
  • gs li gurbetçi 6 yıl önce Şikayet Et
    daima negatifsiniz
    Cevapla
  • gs li gurbetçi 6 yıl önce Şikayet Et
    rıdvan dilmeni çok beyeniyorum niye mi dürüst ve duygusal doğruları konuşuyor ve fenerli tarafsız ümit özat gibi değil hep fener fener hani gs schalke yi yenerse entari giyecektin
    Cevapla
  • Gurbetci 68 6 yıl önce Şikayet Et
    Ridvan hocam seni Ailece cok seviyoruz .
    Cevapla
  • müjdat 6 yıl önce Şikayet Et
    come de beşiktaş rıdvan hocam sende beşiktaş a gel.
    Cevapla