Sergen Yalçın: Hedefim Beşiktaş

eşiktaş efsanesi Sergen Yalçın, açıklamalarda bulundu.

Sergen Yalçın: Hedefim Beşiktaş
Sergen Yalçın: Hedefim Beşiktaş
GİRİŞ 28.04.2016 23:59 GÜNCELLEME 28.04.2016 23:59

Son olarak Sivasspor'da teknik direktörlük yapan Beşiktaş efsanesi Sergen Yalçın, NTV Spor'da yayınlanan Adil Oyun programında açıklamalarda bulundu.

Futbolculuk döneminde Avrupa'dan teklifler aldığını belirten Sergen, "Newcastle vardı, Bayern Münih ile falan da görüştük. Ama bizim bonservis bedellerimiz çok yüksekti. Alpay 9 milyon euroya Aston Villa'ya gitti, benim için istenen rakam onun 4-5 katı falandı. Pişman mıyım? Yoo, pişman değilim. Avrupa'da yetenek olarak rahat oynayabilirdim. Ben Türkiye'de kalmayı tercih ettim. Ben yurt dışında kalmayı çok sevmiyorum, gidince de 3-4 gün kalabiliyorum" ifadelerini kullandı.

Genç teknik adam, futbolculuk dönemindeki başarısı ile ilgili, "Hocam 'her gün deftere 10 tane gol yazacaksın, sen başlatıp, finali sen yapacaksın' dedi. O kadar çok yazdım ki, artık başka gol yoktu. Bir yerden sonra ezber oynuyorsun. Bu da şunu gösteriyor, yorulmuyorsun maçlardan sonra. Diğer oyuncuların çok çalışıp yapabildiği şeyleri, ben çok çalışmadan yapabiliyordum. Evet, profesyonel değildim, ama her antrenmana çıkıyordum. Oynadığım maçlarda en ağır darbeleri alan oyuncu bendim. Çok topla oynadığınız zaman darbe almamak mümkün değil." diye konuştu.

Futbolculuk dönemindeki bir anısını anlatan Sergen Yalçın, "Bir gün antrenmana uyumadan gelmişim, nasıl oldu bilmiyorum. Masaj olayım dedim, o sırada uyumuşum. Gözümü bir açtım, her yer kapkaranlık. Ulan öldüm mü dedim. Üzerimi örtmüşler, ayağımda ayakkabılar falan. Doktoru aradım, öyle güzel uyuyordun ki, kaldırmadık dediler" dedi.

"HEDEFİM TABİİ Kİ BEŞİKTAŞ'TA TEKNİK DİREKTÖRLÜK YAPMAK"

Bir gün Beşiktaş hayali olup olmadığı sorulan antrenör, "Teknik direktörlükte hedefler belli. Bakıyorsun, herkes Türkiye'de teknik direktörlük yapmaya çalışıyor. Ben de diyorum ki, ya arkadaş, siz niye kendi ülkenizde teknik direktörlük yapmıyorsunuz? Niye ısrarla Türkiye'de yapmak istiyorsunuz? Türkiye'de futbol üst seviyede değil ki! Burada yaptın, sonra Dortmund'a mı hoca olacaksın. Biz çok çabuk harcıyoruz kendi insanımızı. Ben 34 maç oynardım, birçok maçta işi hallederdim, bir yabancı gelirdi, taraftar ona daha çok ilgi gösterirdi, biz ona uyuz olurduk. Taraftar ilk kimi çağıracak ısınmada tribüne falan, oyuncu buna çok önem verir. Benim hedefim, ben sağlıklı teknik direktörlük yapmak istiyorum. 2 ay orada, 3 ay orada değil. Doğru yerde, doğru zamanda olmak istiyorum. Bu sezon bazı talihsizlikler yaşadım. Hedefim tabii ki teknik direktörlük yapmak, tabii ki büyük takımlarda, Beşiktaş'ta teknik direktörlük yapmak. Ama doğru zamanı bekleyip görmek lazım. Teknik direktörlük Türkiye'de çok sağlıklı bir iş gibi görünmüyor, çok enteresan işler dönüyor" cevabını verdi.

Yalçın ayrıca, Beşiktaş'tan Tolgay Arslan'ı beğendiğini ve Fenerbahçe'den Volkan Şen'i de son dönemde ilgi ile izlediğini söyledi.