Yıldırım ve Terim hakkında olay açıklama

Beyaz TV'de yayınlanan futbol programında, Fatih Terim ile Aziz Yıldırım arasındaki eski bir gerginlik tekrar gündeme getirildi.

Yıldırım ve Terim hakkında olay açıklama
Yıldırım ve Terim hakkında olay açıklama
GİRİŞ 26.10.2015 00:48 GÜNCELLEME 26.10.2015 16:12

Beyaz TV'de yayınlanan futbol programı Beyaz Futbol'da Fatih Terim ile Aziz Yıldırım arasındaki eski bir olay tekrar gündeme getirildi. 
 
Rasim Ozan Kütahyalı'nın; "Futbolun en güçlü ismi Fatih Terim ile Aziz Yıldırım'ın bir kez olsun birbirlerine laf söylediklerini duymadım" sözleri üzerine, eski hakem Ahmet Çakar; "Sebebini söyleyeyim, çok basit. Etiler'de ünlü bir mekanda Aziz Yıldırım'ın adamlarıyla Fatih Terim'in adamları birbirlerine silah çekmişlerdi." cevabını verdi. 
 
Daha sonra Ahmet Çakar; "Aziz Yıldırım'ın herhangi bir talimatı yok, durumdan vazife çıkaran biri de olabilir. Daha sonra olay Mehmet Ağar'a intikal ediyor ve Ağar da, Terim ile Yıldırım'ı barıştırıyor" diyerek sözlerini sürdürdü. 
 
GERÇEKTE NELER YAŞANDI?
 
Bu olayın aslı ise o dönemin gazetelerine yansırken, olayın içerisinde neler yaşandığı gazeteci Ahmet Çakır'ın "O bir imparator" kitabında şu satırlarla anlatılmıştı:
 

''İmparator'un Fenerbahçe'ye transferiyle ilgili gelişmeler arasında çok erken başladı. Onun yönetimindeki Galatasaray'ın durdurulamayacağını gören Aziz Yıldırım, 1997-98 sezonunun başında Löw'ü getirmeden önce Terim'e ekibiyle birlikte 4 milyon dolar önerdi.
 
Sarı Kırmızılı kulüpten 1 milyon dolar alan İmparator için bu büyük bir sıçrama anlamına geliyordu. Ama kabul edebilmek kolay değildi. Ligin ilk maçında Sarı Lacivertli takım deplasmanda Çanakkale Dardanelspor ile golsüz berabere kalınca, bu rakam 6 milyon dolara çıktı. Ancak yine olumlu yanıt çıkması sözkonusu değildi.
 
Akmerkez'in altındaki ünlü Paper Moon'unda karşılaştıkları bir akşam yemeği sırasında Yıldırım, Terim'i masasına davet eder. İmparator'un gelmek istemeyişini bildirmesi sırasında tatsızlıklar olur ve iş Yıldırım'ın korumalarının silahlarına davranmalarına kadar varır. Elbette ki bir süre sonra araya giren dostlar, bu tatsızlığın sürüp gitmesini engeller.''