Güntekin Onay: Ne kadar üzülsek az!

Spor yazarı Güntekin Onay, Vatan Gazetesi'ndeki köşesinde Çek Cumhuriyeti - Türkiye maçını değerlendirdi.

Güntekin Onay: Ne kadar üzülsek az!
Güntekin Onay: Ne kadar üzülsek az!
GİRİŞ 11.10.2015 11:03 GÜNCELLEME 11.10.2015 11:04

İşte Güntekin Onay'ın sözleri;
 
Oyundan çok sonucun önemli olduğu bir maç oynadık. Rakibe alan bırakmayan, emniyetli bir anlayış ile ilk 45 dakikayı geçirdik. Çek Cumhuriyeti topa daha fazla sahip oldu ve oyunu kontrol etti. 41. dakikadaki Sural’ın kafa vuruşu haricinde de pozisyon vermedik.
 
Kağıt üzerinde iyi pas yapması beklenen ofansif kalitesi yüksek bir 11 ile oynamamıza rağmen ilk devre hücumda işler beklediğimiz gibi gitmedi. Topu öne taşıyamadık. Maç eksiği olan kaptan Arda, silik ve etkisizdi. Hakan Çalhanoğlu ve Ozan Tufan da çok pas hatası yapınca ofansif üretkenlik konusunda yetersiz kaldık. Cenk Tosun çok istekli ve hareketli olmasına rağmen rakip savunmanın arasında yalnız kaldı.
 
İKİNCİ DEVRENİN TEK HAKİMİYDİK
 
2. yarıda topu kaybedince önde baskı yapan milli takım, Çekler’i resmen paralize etti. Selçuk’un penaltı golünden sonra daha güvenli oynayan milliler maç başından beri yapamadığı pas alış verişini de sahaya yansıtınca işler kolaylaştı. Çok güvendiğimiz uluslararası 2 yıldızımız Arda ve Hakan Çalhanoğlu nihayet sahneye çıkıp skoru değiştirince de 3 puanı cebimize koyduk.
 
Milli takım her dakikası planlanmış olgun ve akılcı bir oyunla önemli bir galibiyet elde etti. 2. devre öyle ki ev sahibi Çekler ceza alanımıza sadece 1 kez gelebildi. Selçuk, Caner, Hakan Balta ve Serdar Aziz hemen hemen hatasız bir futbol oynadı.
 
Dünkü galibiyetle İzlanda maçında 1 puan bile bize yetecek. Tuhaf şeyler olmaz ise artık play-off’taki rakibimizi bekliyoruz. Ancak dün Çek Milli Takımı’nı gördükten sonra Avrupa Şampiyonası’na direkt gidemediğimiz için de ne kadar üzülsek az.
 
Ulus olarak acı dolu günümüzde bu galibiyeti bize hediye eden milli takım oyuncularına ve Fatih Terim’e teşekkürler.