Demirkol: Tanju'dan sonra en iyisi bu!

Spor yazarı Mehmet Demirkol, Eskişehirspor-Beşiktaş maçını değerlendirdi.

Demirkol: Tanju'dan sonra en iyisi bu!
Demirkol: Tanju'dan sonra en iyisi bu!
GİRİŞ 05.10.2015 09:39 GÜNCELLEME 05.10.2015 09:39

İşte Mehmet Demirkol'un Fanatik Gazetesi'ndeki yazısı;

Beşiktaş zaten iyi işleyen hücum destek ekibini tamamlayacak bir santrfor arıyordu. Almeida’dan sonra Demba Ba ilaç gibi gelmiş ve bu ekipteki eksiği tamamlamıştı. Mario Gomez, bunun da ötesine geçti. 

O sadece var olan düzeni tamamlamıyor. Onları dönüştürüyor. Hücum servisine başka bir ufuk açıyor. Sadece 2. golde yaptığı vuruş bile başlı başına iş. Sıradan bir pası beklenmedik bir asiste çevirdi birden. Boffin’i hatalı görmek kolay yol. Ancak öyle değil. Gomez beklenmedik olanı en iyi şekilde yaparak Beşiktaş’ın hücum gücünü başkalaştırıyor. Kalecide hata arayarak onun doğrusunu küçültmemek lazım. Topa tepki vermesi bile Boffin’i övmeye yeter. Quaresma’nın ilk 5 dakikada belki de oyuna ısınamadığı için görmediği 3 kaçışı var Süper Mario’nun. Onun tek vuruşları ve golcülüğüne söylenecek hiç laf yok. Ancak, ben onun, asla oyundan kopmayan ve anı anına oyunu okuyarak hareketlenişlerini önemsiyorum daha çok. Ligde Tanju Çolak’tan bu yana bu konuda bu kadar gelişmiş bir beyin hatırlamıyorum.

Son anlarda ciddiyet flulaştı

Eğer özellikle Quaresma maçın başında onu daha net görebilse Beşiktaş için maç 20. dakikada bitebilirdi. Savunmasıyla hücumu birbirinden tamamen kopmuş Es Es karşısında bu hiç de zor olmazdı. Oğuzhan, Gökhan Sosa ve Quaresma’nın yorgunluğundan olacak bu boşluktan çok az yararlanabildiler. Necip’in oyuna girişi burada bir iyileşme sağladı ve Eskişehir için çıkmak iyice imkansızlaştı. Seyirci istifa diye bağırmaya başladı ve oyun aslında bitti.

Quaresma plandan uzaklaştı

Ancak ne enteresandır ki 2-0’dan sonra Gomez’in oyundan çıkması ilerideki çapanın kayboluşuyla Beşiktaş ileri 4’lüsünün ciddiyeti de flulaştı. Boşa kaçan bekleri göremeden denenen şutlar, pas yanlışları vs... Yanlış anlaşılmasın Cenk’in golcülüğü de hırsı da üst düzeyde. Ancak Gomez’in öndeki ekibin merkezi olarak çalıştırdığı makine durdu. Bu kadar rahat başlayan bir maçın son dakikada Eskişehir’in direkte patlayan bir şutuyla kurtulmasını Şenol Hoca önemseyecektir. Çünkü özellikle Oğuzhan, Gökhan ve Quaresma’nın plandan uzaklaşması Beşiktaş’ı sıradanlaştırıyor.