Demirkol: Fenerbahçe'de 20 golü geçer!

Spor yazarı Mehmet Demirkol, oynanan Shakhtar maçı sonrası Fenerbahçe'yi değerledirdi.

Demirkol: Fenerbahçe'de 20 golü geçer!
Demirkol: Fenerbahçe'de 20 golü geçer!
GİRİŞ 30.07.2015 09:26 GÜNCELLEME 30.07.2015 09:26
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Önce şunu söylemek lazım. Fiyat-fayda dengesine bakıldığında Shakhtar, Avrupa’nın zirve takımlarından biri. Porto’yla markalaşmış klasmanın en iyilerinden. Oyun düzeni, saha yerleşimi gibi işin temel öğelerini çok iyi kurmuş, hemen her sene 5 büyük lige oyuncu satan mükemmel bir organizasyon. Her ne kadar bu sene istedikleri transferleri yapamamış olsalar da bizden çok öndeler.

Fenerbahçe’nin yaşadığı zaaf ve sergilediği artıları bu durumu düşünmeden değerlendiremeyiz.

Geçen sene sonunda yapılmasının gerekli olduğunu defalarca yazdığım ‘reset atma’ işini, büyük oranda uygulamış bir Fenerbahçe için önceki akşam oynanan oyun hiç de fena değil.

Diego topla çok oynuyor

Özellikle Nani’nin kattığı kalite ve cüret çok umut vericiydi. Hücumda çalım ya da şut atmaktan çekinmeyen, rakibi rahatsız eden bir performans umuduydu. Daha fazlası da gelecektir.

Diego’nun oyunun merkezine yerleştirildiği açık. Her topu alan onu arıyor. Eksik kalan, onun topla fazla oynaması. Birkaç kez dürtmeden topu ayağından çıkarmıyor. Dolayısıyla oyunun hızı düşüyor. Ancak bu ondan çok, hücum yerleşimi konusunda takımın tam olgunlaşmamasından kaynaklanıyor. Yeterli pas opsiyonu henüz yaratılamıyor. Van Persie, Şener-Gökhan takıma dahil olduktan sonra onun pas çabukluğu artar. Nani daha fazla boşluk bulur.

Fernandao 20 golü geçer

Lucescu, Caner’in ortaları için üst düzey tedbir almıştı. Sow ve Fernandao’nun sık sık üst üste binişleri de durumu zorlaştırdı. Bu çözülmeyecek bir şey değil.

Fernandao’nun yüksek güveni çok çarpıcı. Bu sene 11’deki yerini kaybetmezse 20 golü rahatlıkla aşar. Ayrıca top tutmadaki üstün yüzdesi ve fiziği, iki yönlü orta saha sayısı az olan Fenerbahçe’yi rahatlatacaktır.

Topal bir ön libero değil, bir çapa. Tek başına oynadığında bir dünya yıldızı. Oynayamayacağı takım yok. Çift ön liberoda ise sıradanlaşıyor. Pereira’nın bu durumu mutlak olarak gözetmesi lazım.

Souza için ise çok umutluyum. Oyun bilgisi çok yüksek. Çok basit ve çabuk oynamayı biliyor. Bir ön liberodan fazlası. Ceza sahasına daha çok girebileceği bir görevlendirmede kesin fayda sağlar. Ayrıca çizgide oynamışlığı da var. Pereira ondan çok fazlasını alabilir.

Volkan Demirel rahatlamış 

Temel sorun ise savunma göbeğinde. Kjaer bulunabilecek en iyi oyunculardan biriydi. Ancak yanına bir lider lazım. Alves bu oyuncu değil. Son birkaç senede çok dağınık. Oraya bir patron bulunursa Kjaer’in performansı ikiye katlanır. Aksi taktirde Danimarkalı’nın dönüşmesi ve ipleri ele alması lazım.  

Ve son olarak Volkan... Rahatlamış duruyor. Transferlerle değişen kulübün ruh hali sanki ona da sirayet etmiş. 5 yıldır kalecilikten başka her şeyle gündeme geldi. Kulaklarını tıkayıp işine odaklanırsa -ki bunun sinyalleri var- Fenerbahçe kaleci aramaz.

Fenerbahçe transfer yapacaksa bir Aurelio bulmalı. Ancak ben Souza’nın bu işi ve fazlasını yapabileceğini düşünüyorum.

Ama savunma lideri bulmak çok daha önemli. Oraya bir patron lazım. 

KAYNAK: FANATİK
YORUMLAR 3
  • YKAAN 8 yıl önce Şikayet Et
    15 yapsın öpte başına koy. Tahminim 11- max. 12
    Cevapla
  • Fener.yener 8 yıl önce Şikayet Et
    İddia tahmini mi yapıyon lan.git kendi takımına bak.5 gol atamaz dediğin gol kralı.o 5 golü senin takımına atmıştır bile.
    Cevapla
  • ULTRASLAN SEMİH 8 yıl önce Şikayet Et
    fernandaoya topçu diyosan türküyeyi terket 5 gol bile atamaz fenerbahçeyi resmen barcelona yaptın gene şampiyon galatasaray olacak yeter artık boş boş konuşmayı bırakta işini yap
    Cevapla