Uluç: İlk kez yürekli bir hakem gördüm

Spor yazarı Hıncal Uluç, Fenerbahçe Başakşehir maçının hakemi Ali Palabıyık'tan övgüyle bahsetti.

Uluç: İlk kez yürekli bir hakem gördüm
Uluç: İlk kez yürekli bir hakem gördüm
GİRİŞ 28.05.2015 09:41 GÜNCELLEME 28.05.2015 09:41
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

İşte Hıncal Uluç'un Sabah Gazetesi'nde yer alan yazısı;

Galatasaray'ın Beşiktaş'ı 2-0 yenmesiyle moral bozukluğu yaşayan Fenerbahçe, Başakşehir ile 2-2 berabere kalarak ligin bitimine bir hafta kala şampiyonluk yarışından koptu. Hakem Ali Palabıyık'ın verdiği kırmızı kartlar çok tartışıldı.

Yani, tartışılması doğru da tartışmanın şekli yanlış. Türkiye'de ilk defa bir Fenerbahçe maçını yürekli bir hakem yönetti. Buna alışık olmayanlar da çok şaşırdılar. Türkiye'de hakemler Cüneyt Çakır'dan eyyamcılığı öğreneceklerine Ali Palabıyık'tan yürekli olmayı öğrenselerdi Fenerbahçe senelerden beri her maçını böyle 7 kişi bitirirdi ya da 'bu iş sökmüyor' derlerdi, adam gibi top oynarlardı ve bundan çok daha iyi durumda olurlardı. 
4 tane Fenerbahçeliyi atan Ali Palabıyık eyyam yapmadı mı? Tabii ki de yaptı. Son dakikada o da yaptı ve beşinci kırmızı kartı Volkan'a gösteremedi. Maçın bitmesine çok kısa bir süre kalmış, bir duran topa kafa vurmak üzere Volkan rakip kaleye gitti. Başakşehirliler kesip, hızla akına geçerken Volkan koşan adama arkadan daldı. Arkadan dalış zaten kırmızı kart. Bir de Fenerbahçe'nin kalesi de zaten boş. Boş kaleye doğru giden bir akın. Bir de o akını kesmek için kasten yaptığın da belli. Volkan'a kırmızı kart gösterseydi Fenerbahçe 6 kişi kalacaktı ve kurallar gereği hükmen yenik olacaktı. Büyük bir skandal patlak verecekti. 'Haydi artık!' dedi ve beşinci kartı çıkarmadı. Ama o gece mesela gene yayıncı kuruluşun müthiş programı Maraton'un yorumcuları, kırmızı kartın dördünü de tartışırken inceledi ama bu pozisyonu ekrana bile getirilmedi. 'Ey Ali Palabıyık sen bunlara kırmızı çıkardın da buna niye çıkarmadın' demediler. İşlerine gelmiyor çünkü. İnanılır gibi değil ya! Bitmiş artık her şey Galatasaray şampiyon olmuş, kutlamalar var ama hala Fenerbahçe'yi koruma ve kollama görevindeler. Yani Webo'nun Başakşehirli futbolcuya attığı tekme insanlık suçu! Türk Ceza Kanunu'na göre suç. O çünkü uçarak atılan bir karate tekmesi. Karate tekmesi ölümcül bir tekmedir ve yasaktır. Silah kabul edilir çünkü. Adı şu sıralar Fenerbahçe ve Beşiktaş ile yeniden anılmaya başlayan Mustafa Denizli'nin dediklerine inanamadım! 'Webo'nun hareketi gerçi topa ama...' Kafaya uçarak atılan bir tekmeye 'Hareket topa' nasıl dersin Mustafa Denizli Efendi!' 
'Hareket topa bile olsa bu karate tekmesi. Adamı öldürür. Böyle tekme atılır mı! Sen nasıl bir futbolcusun Webo' diyeceğine 'Hareket topa ama…' Utanmasa diyecek ki; 'Başakşehirli tekmeye kafa attı. Arkasından onu bekledim. Tümer ile Şansal'a değil ama Mustafa Denizli bu ülkede 'Mustafa Denizli' adını yaratmak için bir ömür harcadı. Ve bir sezonda Aziz Yıldırım'a yaranmak uğruna Şansal'ın peşine takılıp bitirdi. Bir baksın bakalım kendisi hakkında neler konuşuluyor. 

YORUMLAR 9
  • ergün yilmaz 8 yıl önce Şikayet Et
    sayin uluc istersen birazda meloya gösterilmeyen sezon boyu yüreksiz davranan hakemlerden bahsedin nedense fenere gelice yürekli oluyorlar gecin bunlari
    Cevapla
  • Özcan 8 yıl önce Şikayet Et
    Insana sorarlar Hıncal Uluç trabzon fenerbahçe macinda zokoranin attigi tekme neydi neden o zaman agzini acipda bagirmadin insanlik sucu diye ama konu Fenerbahçe olunca prim diz boyu sende akilli adamsin En büyük Fenerbahçe saldir bakalim nereye kadar.
    Cevapla
  • tuna 8 yıl önce Şikayet Et
    ligin başlarında şampiyon belli fb diyen federasyon ve hakemler korkuyorlar fb medyadan diyen bu adama fb düşmanı trt ve aspor da yorumcular, bir Allah ın kulu bu söylediklerinin tutmadığını sormuyor?
    Cevapla
  • sezgow 8 yıl önce Şikayet Et
    senin tarafsizligin bu kadar iste gs ye verilmeyen kartlar senin hic ilgini cekmemis keske bir gs li olarak kendi maclarinizida izleseniz birde o yorumlari duysak..
    Cevapla
  • Vatandaş... 8 yıl önce Şikayet Et
    Neyin peşindesin efendi gs 1 sene boyunca 1 kırmızı kart bile görmedi ama senin amacın belli milleti kışkırtmak yaşını başını almışsın hala ona buna sataşıyorsun yazık sana uğraştığın işlere bak...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle