G.Saray'ın başkan adayından transfer sözü!

Galatasaray’ın başkan adaylarından Turgay Kıran yaklaşan kongre öncesi çarpıcı açıklamalarda bulundu

G.Saray'ın başkan adayından transfer sözü!
G.Saray'ın başkan adayından transfer sözü!
GİRİŞ 06.05.2015 10:36 GÜNCELLEME 06.05.2015 11:22

Galatasaray’ın başkan adaylarından Turgay Kıran, seçilmesi durumunda, sarı kırmızılı takıma genç oyuncular kazandıracaklarını, bunun yanından önemli oyuncular da transfer edileceğini açıkladı. Kıran, ’Hamza Hocayla devam’ mesajı da verdi.

Sarı-kırmızılı kulübün 16-23 Mayıs tarihlerinde yapılacak olağan seçimli genel kurulu öncesi başkan adaylığını açıklayan isimlerden Turgay Kıran, İHA muhabirine açıklamalarda bulundu. Yıldız transfer yapmak yerine teknik direktör Hamza Hamzaoğlu’nun istekleri doğrultusunda hareket edeceklerini ifade eden Kıran, "Artık o hikayeler geride kaldı. Onlar Ünal Aysal’ların, Duygun Yarsuvat’ların ya da başkalarının hikayesi olarak kaldı. Bizler Hamza Hoca’nın ihtiyacı olan kaliteli ise kaliteli oyuncu getireceğiz ama Hamza Hoca’nın istediği oyuncuları getireceğiz. Yoksa piyasaları karıştırıp çeşitli adlar vererek oyuncuların maliyetini yükseltmenin anlamı yok. Hamza Hoca’nın iyi bir ekibi var. Eksikleri yok mu, var. Onları bize bildirecek, biz de zaten bunları daha evvelden biliyoruz" dedi.

"CİDDİ OYUNCULAR ALACAĞIZ"

Brezilya’daki bir kulüp ile kardeş takım olma yönünde çalışmalar yaptıklarını dile getiren Kıran, "Bir arkadaşımız şu anda Brezilya’nın önemli bir kulübü ile kardeş takım olmamız için çalışmalar yapıyor. Orada oynatılmayan genç oyuncuları buraya getirip burada deneyeceğiz. Ama Galatasaray’ın önümüzdeki durdurulamaz gidişi için de gerekirse ciddi oyuncuları da alacağız. İsim vermek istemiyorum. Açıklayınca oyuncuların değerleri Galatasaray ilgilendiği için artıyor. Dolayısıyla hepimizin listesinde isimler var ama izin verirseniz rakamların büyümemesi için açıklamayayım" diye konuştu.

"GALATASARAY’IN 1 MİLYARA KADAR BORCU OLDUĞUNA GÖRE..."

’Transfer bütçesi ile ilgili bir rakam belirlediniz mi?’ şeklindeki soruyu değerlendiren başkan adayı Kıran, "Onu Hamza Hoca ile belirleyeceğiz. Hocamızın şu andaki ortamını bozmak da istemiyoruz. Çünkü Galatasaray şampiyonluğa oynuyor. Dolayısıyla Hamza Hoca’yı ve ekibini hiçbir zaman rahatsız etmek istemiyoruz. Bizim lokomotifimiz futbol takımımız. Biraz daha zaman geçsin, hocamız ile oturur konuşuruz. Galatasaray’ın 1 milyara kadar borcu olduğuna göre para derdi yok. İstediğini alabilir ama har vurup harman savurmayacağız. Alacaksak doğru oyuncuları doğru rakamlarla alacağız. Galatasaray’a para kaybettirmeyeceğiz. O yüzden şu anda isim vererek rakamları yükseltmemek ve mevcut oyuncularımızı da sıkıntıya sokmamak istiyoruz" dedi.

"HAMZA HOCA İLE UZUN YILLAR DEVAM EDERİZ"

Şampiyonluğun geleceğine inandığını ifade eden Kıran, "Gelmese bile Hamza Hoca fedakarlık etmiştir. Milli takımı bırakmıştır ve zor durumunda Galatasaray’ın hocası olmuştur. Genç bir hocadır, istikbali önemlidir. Dolayısıyla ona Bülent Ünder gibi birkaç değerli hocamız destek olurlarsa biz Hamza Hoca ile uzun yıllar devam ederiz. Bunu açıkça söyleyeyim" şeklinde konuştu.

"6 BELEDİYE BAŞKANINDAN SÖZ ALDIK"

Kıran, kulübe kalıcı gelir elde etmek için çalışmalarını sürdürdüklerini dile getirerek, şunları söyledi:

"Gayrimenkul yatırım ortaklığında Galatasaray’ın Riva arazisi, Florya arazisi var. 6 belediye başkanından söz aldık, yaklaşık 10 tane büyük araziyi bir keseye koyuyoruz. Uluslararası fondan ciddi bir para alıp, 1 milyon doların üzerinde bir para, bunlarla çeşitli projeler ortaya koymayı hedefliyoruz. Riva’da villa projemiz var, bir yerlerde otel ve tatil köyleri olacak. Başka yerlerde iş hanları ve ticari merkezleri olacak. Galatasaray’ın gayrimenkul yatırım ortaklığı ayrı bir sektör olacak. Onlar para kazanacaklar, o paralardan da Galatasaray sportif başarının devamını sağlayacak. Borsacı arkadaşlarımız da çalışma yapıyorlar. Bunları yaptıktan sonra hepsini anlatacağız. Çünkü daha evvel açıklama yapmamız da borsada sıkıntı oluşturur. Dolayısıyla değişik enstrümanlarla biz borsada da Galatasaray’ın para kazanmasını ve marka değerinin artmasını sağlayacağız."

"YÜZDE 90 KENDİMİ ŞANSLI GÖRÜYORUM"

’Başkanlık şansınızı nasıl görüyorsunuz?’ şeklindeki soruyu yanıtlayan Kıran, "Bu sefer yüzde doksan ben şanslı görüyorum kendimi. Arkadaşlarıma çok da güveniyorum. Arkadaşlarımız hem genç hem de Galatasaray’ın çok sevdiği uzman arkadaşlarımız. Ben de 90’dan beri Galatasaray için çalışıyorum. Bugüne kadar hiç korkmadım. Bazı sandala binen arkadaşlar ’Turgay bey kaçar’ diyorlar ya, hiç kaçmadım. Ama bir algı operasyonu oluşturmak istiyorlar. Operasyonları olmadı, tutmadı. Kendilerince skandal ortaya atmak istiyorlar çünkü geçen gün isimleri verirken bir isim 3 gün geç ödedi diye iptal oldu, yeniden bir isim koyacağız. Aynı şekilde 2 sene evvele bakın; Ünal Aysal, Dursun Özbek’i koymuştu. Dursun üye aidatını yatırmadığı için aynı şey olmuştu ama o zaman skandal olmamıştı. Demek ki sandala binen arkadaşlarımız artık denizdeler. Artık kamuoyu da biliyor. Galatasaraylılar aklı selim, hür vicdanlarıyla kime oy vereceklerini biliyorlar. Onun için bizim yönetimimizin görev alacağına dair hiç şüphem yok" dedi.