Tarihi başarı için Demirkol'dan ilginç tespit!

Spor yazarı Mehmet Demirkol, Trabzon Erdoğdu Anadolu Lisesi'nin başarısını değerlendirdi.

Tarihi başarı için Demirkol'dan ilginç tespit!
Tarihi başarı için Demirkol'dan ilginç tespit!
GİRİŞ 22.04.2015 15:30 GÜNCELLEME 22.04.2015 15:30
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Trabzon Erdoğdu Anadolu Lisesi'nin Guatemala'da yapılan Okul Sporları Dünya Futbol Şampiyonası'nı zirvede tamamlaması sonrası, altyapı kategorilerinde elde edilen başarılara imza atan sporcuların üst seviyelere istenilen oranda taşınamaması konusu gündeme geldi.
 
Spor yazarı Mehmet Demirkol, Trabzon Erdoğdu Anadolu Lisesi'nin başarısı ve Türk futbolundaki altyapı sorunuyla ilgili  AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.
 
Trabzon Erdoğdu Anadolu Lisesi'nin elde ettiği başarının önemli olduğuna dikkati çeken köşe yazarı ve spor yorumcusu Mehmet  Demirkol, "Aynı başarıyı 2013 yılında da Trabzon Lisesi elde etmişti. Orada oynayan futbolculardan bugün Trabzonspor'un kadrosunda kimse yok. Bir tek Ergin Keleş bir süre oynayabildi. Şu anda Trabzonspor'da Bayern Münih altyapısından Mehmet Ekici ve Deniz Yılmaz var. Biz altyapıyı üst yapıya taşımakta sorun yaşıyoruz" diye konuştu.
 
Türkiye'de altyapıların beklentilerin çok altında oyuncu çıkarabildiğini aktaran Demirkol, şunları söyledi: "Yetenek olarak Avrupa'nın Brezilyası olabilecek kadar geniş bir havuzumuz var ama bunları üstyapıya taşımakta zorluk çekiyoruz. Bu durum sadece futbolda da değil, tüm sektörlerde geçerli. Maalesef tam olarak üst seviye eğitim veremiyoruz. Çok yetenekli olanlar yurtdışına gidiyorlar. Ülkemizde hala beyin göçü söz konusu. Futbolda ise iyi paralar kazanılmasından dolayı ülke içinde zengin oluyorlar ve daha fazlasını hedeflemiyorlar."
 
Demirkol, Türkiye'de genç oyuncuların önemli bir kulübe transfer olmasının ardından önünde hedefi kalmadığını savundu. Demirkol, "Büyük takımlardan birine transfer olup, büyük paralar kazanıyorlar. Daha büyük  hedefleri kalmıyor. Mesela Hollanda'da böyle değil. Oyuncu 22-23 yaşında olsa bile kazanabileceği paranın ancak yüzde 10'una ulaşabiliyor. Büyük paraları bir  anda kazanamıyorlar. Bunun için İtalya'ya, İngiltere'ye, İspanya'ya gidebilmeleri  gerekiyor. Yani hedeflerine tam olarak ulaşabilmiş olmuyorlar. Bizde ise 19 yaşında bir büyük kulübe transfer olduklarında, önemli rakamları bir anda kazanabiliyorlar" diye konuştu.

YORUMLAR 2
  • yasin kaptan 8 yıl önce Şikayet Et
    Trabzon lisesi en son 2000li yılların başıydı galiba şampiyon olduğunda...
    Cevapla
  • Mustafa 8 yıl önce Şikayet Et
    Trabzon Lisesi'nin şampiyonluğu 2013 yılında değildi ama neyse.
    Cevapla