"Piero tarihin en büyük sahtekarlığı!"

Spor yazarı Hıncal Uluç, hakem Hüseyin Göçek'in Fenerbahçe - Bursaspor maçındaki yönetimini ağır sözlerle eleştirdi.

"Piero tarihin en büyük sahtekarlığı!"
"Piero tarihin en büyük sahtekarlığı!"
GİRİŞ 22.04.2015 10:50 GÜNCELLEME 22.04.2015 15:20
Bu Habere 48 Yorum Yapılmış

Fenerbahçe zorlu Bursaspor maçından 1-0 galibiyetle ayrıldı. Sarı-lacivertli ekip 19. haftada bıraktığı liderlik koltuğunu geri aldı. Hakem Hüseyin Göçek'in kararları oldukça tartışıldı. Maç ve hakem Göçek ile ilgili neler söyleyeceksiniz?

"Maç tek kelimeyle bir yüz karası, bir utanç"

Merkez Hakem Komitesi Başkanı Yusuf Namoğlu'na sormak lazım. Yusuf Namoğlu hem iyi bir hakemdir, hem iyi bir yöneticidir, hem de iyi bir hakem yöneticisidir. Üç yönünü de iyi tanıyorum çünkü çok yakın dostum ve hakemliğinden başlayarak hayatımın her döneminde destek olduğum ve destek olmaktan zevk aldığım bir yönetici. Şimdi o Yusuf Namoğlu'na sormak istiyorum; gençliğinde bir ara Galatasaray Voleybol Takımı'nın formasını giydi diye Fenerbahçeli medya tarafından Galatasaraylı ilan edilen Hüseyin Göçek'i Fenerbahçe'nin bu seneki en kritik maçına atamanın anlamı nedir sevgili Yusuf? Fenerbahçe aleyhinde verdiği kararda en küçük bir hata olursa o Fenerli medyanın 'Galatasaraylı Hüseyin Göçek şampiyonluğu Fener'den aldın' diye nasıl kıyametler koparacağını bilerek sahaya çıktı o hakem. 

"Bursaspor'un iki tane açık seçik penaltısını vermedi"

Baktığımız zaman verdiği kararların Fenerbahçe lehine olduğunu görüyoruz.
Evet, Fenerbahçe lehine. Ama bunlar taç gibi, sahanın ortasından frikik falan gibi kararlar değil. Bunlar maçın kırılma noktası olacak kararlar. Bursaspor'un iki tane açık seçik penaltısını vermedi. Yani bunlara 'Penaltı değil' demesi için insanın kör de değil, vicdanının da kör olması lazım. FIFA'nın futbol kuralları penaltı için 18 içinde 10 kusurlu hareket der. Birinde Belluschi üstten çekildi, alttan çelme takıldı. Yani 10 kusurlu hareketin biri değil, ikisi yapıldı. Yukarıdan da baksan penaltı, aşağıdan da baksan penaltı. Hüseyin Göçek 'Devam' dedi. Öbüründe Volkan yukarıdan itildi, aşağıdan çelmelendi. Gene iki penaltı birden yapıldı aynı anda. Yukarıdan da baksan penaltı, aşağıdan da baksan penaltı. Bursa'nın bir golü iptal edildi.

"O piero tarihin en büyük sahtekarlığı!"

Lig TV'nin pierosuna 'Efendim 11 santim ofsaytmış'. O Lig TV'nin pierosunu bana versinler aynı pozisyonda '50 santim ofsayt değil' çıkartmazsam ben bilmiyorum demektir. O piero tarihin en büyük sahtekarlığı. Saliselerle istediğin kararı çıkarttırabilirsin. Bir salise sonra durdurursun 'Ofsayttır' bir salise evvel durdurursun 'Ofsayt değildir.' Pieroyu geç, 11 santimlik o ofsayt golünü Fenerbahçe atsaydı gene hakem görecek miydi, görmeye cesaret edebilecek miydi, bayrağını kaldırabilecek miydi? 



"Bekir'e kırmızı çıkarmadı"

Hakemlik müessesi bu hale gelmiş. Dahası birinci yarının bitmesine saniyeler var. Fenerbahçe bir duran top kazandı. Maçın bitmesine az kaldığı için Fenerbahçe'nin bütün stoperleri kafa vurmak için daldılar. Bursa kalecisi topu yakaladı, (hem devre bitiyor saniyeler sayılı hem de Fenerbahçe'nin savunmasının hepsi kendi 18'inde, Fenerbahçe savunması bomboş ve Bursa'nın çok hızlı kontratak adamları var) hızla topu oyuna sokmak için koşarken Bekir onu göğüsledi, durdurdu ve hakem sadece faul çaldı, sadece. Dünyanın her yerinde topu hızlı oyuna sokmak isteyeni engellemek sarı karttır. Bekir üstelik 'Ben stoperim, ben burdayım, ben buradayken top oyuna girerse savunmamız perişan olur' diye, yani Fenerbahçe savunması yerini alsın diye yapıyor o faulü bir de. Kasıtlı, bilinçli, bilerek. Ve bu sarı kartı Hüseyin Göçek çıkaramadı. Niye çıkaramadı? Çünkü Bekir'in sarı kartı var, ikinci sarı karttan kırmızı… Ve ikinci yarıya Fenerbahçe 10 kişi başlayacak. Bu maçın kırılma anı değilse bir maçın kırılma anı nasıl olabilir? Kaç tane kırılma anı söyledim. İki penaltı verilmedi, bir ofsayt yaratılıp gol iptal edildi. Bekir'in net, açık seçik kırmızı kartı verilmedi. Dahası Caner ve Bruno Alves ikinci sarı kartlık hareketi defalarca yaptılar ama Hüseyin Göçek hepsine gözünü yumdu. Yani, tarafsız bir hakemle Fenerbahçe maçı 8 kişi bitirir ve kim bilir de kaç farkla kaybederdi. Hakem bu maçı Bursa'dan aldı Fenerbahçe'ye hediye etti.

"Şansal Büyüka, Mustafa Denizli ve Tümer Metin adına utandım"

Bu maçın kaderini Hüseyin Göçek belirlerdi. Şampiyonluğun kaderini belirledi belki de. Bundan sonra Fenerbahçe şampiyon olursa bu şampiyonluk kupasını Hüseyin Göçek'e vermeleri lazım ve o Hüseyin Göçek'i oraya atayanlara. Galatasaraylı olduğu biline biline sen Bursa maçına Hüseyin Göçek'i verirsen Hüseyin Göçek Fenerbahçe aleyhine radikal bir düdük çalamaz. Hele bir de Maraton gibi bir tırpan programı var. Fenerbahçe aleyhine hata yapanların canına okuyor, Fener lehine hata yapanları alkışlıyor. Maçtan sonra Maraton'u izlerken Şansal Büyüka, Mustafa Denizli ve Tümer Metin adına utandım ya! Bu kadar rezilliği örtbas etmek için nasıl çırpınıyorlardı. Medya zaten Fenerbahçeli ama önemli olan görüntüleri elinde bulunduran yayıncı kuruluş. O görüntüleri bana versin Hüseyin Göçek'in hakemlik hayatını bitireyim ben. Şansal Büyüka, Mustafa Denizli ve Tümer Metin hakemi alkışladılar ve Türkiye'deki bütün hakemlere dediler ki; 'Fener'i şampiyon yaparsanız gelecek sezon her ay 30-40 bin lira paraları almaya devam edersiniz. Fener'in yolunu keserseniz canınıza okuruz.'
Fenerbahçe'yi Hüseyin Göçek şampiyon yapıyor ama Hüseyin Göçek'in arkasında da asıl şampiyon yapan Maraton. Aziz Yıldırım şampiyonluk primin büyüğünü Şansal'a, Mustafa Denizli'ye ve Tümer Metin'e vermeli.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 48
  • ali 8 yıl önce Şikayet Et
    Lazoğlu komik ötesi yorumuna gülünür ancak. Son dakika uydurma penaltılarınızı cümle alem biliyor salağa yatmayın. Verilmeyen en az 10 kırmızınız var. Onu da mı soyluyor piero. Bu sene fb şampiyon olursa futbol tarihinin en buyuk hırsızlığı olacak.
    Cevapla
  • Bursasporlu bir genç 8 yıl önce Şikayet Et
    bu ülke kale çizgilerinin kalınlaştırıldığını gördü ne konuşuyorsun sen daha , bursasporumuzun hakkı her 3 istanbul takım ile oynandığı maçta yeniyor açın izleyin görürsünüz bjk maçında son dk penaltı fener macında golden önce penaaltı gs maçında melo 2 kere kırmızı vermesi lazım veremedi sonra futbolun adaleti yok diyor istanbul takımları gülermisin ağlarmısın ?
    Cevapla
  • ya birakin konussun 8 yıl önce Şikayet Et
    ligde yalnizca fener var baska takim yok ya birakin bir günde fenersiz gündem yapin sanki ilk ser böyle bir olay olmus ya siz oturduunuz yeeolay apmaya cisyorunuz insaf be hakimde insan bence dogru karar vermis cekemyenler anten taksin iyi ceker ozaman
    Cevapla
  • lazoğlu 8 yıl önce Şikayet Et
    hıncal efendi senin kim olduğunu çok iyi biliyoruz yine FB ye olan bütün kinini kusmuşsun senin gördüğünü herkes görüyor ofsaytsa ofsayttır piero ne diyorsa o piero takımlara göre ölçüm yapmıyor bu takım sizlere rağmen şampiyon olacak
    Cevapla
  • tecessus 8 yıl önce Şikayet Et
    @lazoğlu, yukarıda ki foto'ya bak. ne görüyorsun . Top havada :) Top zaten ayrılmış futbolcunun ayağından . O top tam vurduğu andali, yerdeki fotoğrafını piero versin . Bak o zaman ofsayt var mı, yok mu ?
    Cevapla
  • muhammet yılmaz 8 yıl önce Şikayet Et
    bırakın artık bu fener düşmanlğini .çok sevimsiz oluyorsunuz.hınal uluç artık bırak tarıh oldun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle