İlginç derbi yorumu: Sokak kedisi gibi...

Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen Fenerbahçe - Galatasaray derbisi hakkında değerlendirmede bulundu.

İlginç derbi yorumu: Sokak kedisi gibi...
İlginç derbi yorumu: Sokak kedisi gibi...
GİRİŞ 09.03.2015 00:20 GÜNCELLEME 09.03.2015 02:03

İşte Dilmen'in sözleri:

YÜREKLİ BİR KADROYLA ÇIKTI

İlk 20 dakika ve ikinci yarının ilk 5 dakikası Galatasaray daha iyi oynadı. Galatasaray, Fenerbahçe'ye göre kimsenin beklemediği yürekli bir kadroyla çıktı. İlk 20 dakika dışında Fenerbahçe, maçı haketti. Fenerbahçe'de bütün oyuncular olağanüstü mücadele ettiler. Ama bu oyuncuların içinde bir de Volkan vardı. İnanılmaz kritik toplar çıkardı.

GALATASARAY'IN EN İYİSİ CHEDJOU İDİ

Galatasaray ikinci yarıda oyunu psikolojik olarak uyutmak istedi. Galatasaray'da Hamza Hamzaoğlu, öncelikle takımın boy ortalamasını yükselteyim dedi. Bir de deneyimli oyuncularını sahaya sürdü. Sneijder çok gergindi. Galatasaray'da takımın en iyi oyuncusu tartışmasız Chedjou idi. Galatasaray oyun 1-0 iken bu golü yiyebilir ama 0-0 iken yememeleri gerekirdi. Bunda savunma lideri Hakan'ın oyundan çıkmasının da sebebi var.

İKİLİ AVERAJA KALABİLİR

Bugün iki teknik adamın oyuna başlangıçlarında ve oyunun devam anlarındaki performansları çok iyiydi. İki teknik adamı da bugün çok beğendim. Sonuçta Fenerbahçe hak etti mi? Bence hak etti. Uzak ihtimal gibi görünse de lig sanki ikili averaja kalacak gibi görünüyor. Daha çok maç var gerçi ama...

BEN OLSAM SNEIJDER'İ ÇIKARIRDIM

Hamza Hoca'nın yerinde olsam Hamit'in yerine Sneijder'i oyundan çıkarırdım. Burak ve Sneijder, ikinci yarı oyunda yolardı. Umut'u da savunma yapmaya gelince gördük. Telles'in de çıkacağı belliydi. Antrenörü eleştirmek çok kolaydır ama çok zor şartlarda ve tekmeye kafa koyan bir takımla oynuyorsunuz.

CÜNEYT ÇAKIR ETLİYE SÜTLÜYE DOKUNMADI

Cüneyt Çakır bence bugün maçı yönetmedi idare etti. Etliye sütlüye dokunmayayım dedi. Olcan ve Emenike'nin pozisyonunda Emenike'nin topu yakalama şansı varsa pozisyon kırmızı kart. Yakalama şansı yoksa sarı kart doğru. Tabiki pozisyonu tekrar izlemek gerekir. Bu maç da çok kritik bir karşılaşmaydı. Ama eskiden olduğu gibi su şişelerinin havada dolaştığı Mondragon'un kafasında sargıyla maça çıktığı bir derbi olmadı.

SOKAK KEDİSİ - EV KEDİSİ

Galatasaray'ı bugün kötü oynamaya sevk eden bir Fenerbahçe vardı. Ayırca 4 puanlı farkı koruma iç güdüsü var. Fenerbahçe 4 puan önde olsaydı Fenerbahçe kontrollü oynayıp Galatasaray'ın ataklarını izleyecektik. Oyun içinde oyuncuların puan durumları hep aklında. Giren kramplar bile akıllarında değil. Bugün Galatasaraylılar mutsuzdur. Doğru Fenerbahçe galibiyeti Galatasaray'ı Galatasaray mağlubiyeti Fenerbahçe'yi mutsuz eder. Fenerbahçe bugün rızkını sokakta arayan sokak kedisi gibiydi. Galatasaray ise yemeği hazır önünde bulmuş ev kedisi gibiydi. Çöp tenekelerine fazla gitmedi. Puan farkını koruma iç güdüsü.

BEN BU KOLTUKTAN YA GİDERİM YA DA...

Hamza Hoca, geçen hafta Beşiktaş, Balıkesirspor'a ve Fenerbahçe ise Torku Konyaspor'a karşı puan kaybetmeden önce maç kadrosu bu değildi. Puan farkı ne zaman açıldı sonra kadro kurgusu değişmeye başladı. İsmail Hoca da, "Bu koltuktan ya ben giderim ya da kazanırım" dedi. Bu riski de aldı. Kadroyu hazırlarken de aldı. Oyuncu değişikliklerinde de aldı.

TARAFTAR MÜTHİŞ İTİCİ GÜÇ OLDU

Taraftar bugün müthiş itici güç oldu. Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarları bundan bir ders almalı ve artık statları doldurmalı. Bugün 3 puanın minimum 1 puanını taraftar aldı. Fenerbahçeli taraftarlar bundan sonra statlarını doldursun. Taraftar takımı itiyor. Oyuncular yorulsa da oyundan düşmüyor. Kramp girse de düşünmüyorlar.